Bir zamanlar Çukurova'da skandal dönem hatası!

Merhum sanatçı Ferdi Özbeğen, son günlerde televizyon dizilerinde yayımlanan şarkılarıyla gündeme geldi. Ölümünün ardından popülerliği yakalayan Özbeğen'in 1982 yılında çıkardığı 'Bir Sır Gibi' adlı parçası 1970'li yılları anlatan Bir Zamanlar Çukurova dizisinde çaldı.

Bir zamanlar Çukurova'da skandal dönem hatası!

Soolunum yetmezliği nedeniyle Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 28 Ocak 2013 tarihinde, hayata gözlerini yuman ünlü sanatçı Ferdi Özbeğen'in şarkıları dillerden düşmüyor.

Öyle ki Netflix'te yayımlanan Bir Başkadır adlı diziden sonra, Bir Zamanlar Çukurova dizisinde de Özbeğen'in şarkılarına yer verildi.

Bir zamanlar Çukurova'da skandal dönem hatası! - Resim : 1

Ancak Bir Zamanlar Çukurova dizisinde skandal bir dönem hatası yapıldı. Özbeğen'in 1982 yılında çıkardığı yedinci albümündeki 'Bir Sır Gibi' adlı parçası, 70'li yılları anlatan Bir Zamanlar Çukurova dizisinde çalındı.

Bir zamanlar Çukurova'da skandal dönem hatası! - Resim : 2

1970'li yılları anlatan dizide 1982 yılındaki şarkı çalındı

Bir Zamanlar Çukurova yayımlanan 78'inci bölümünde başrol oyuncusu Yılmaz, hayatını kaybetti.Yılmaz'ın ölüm sahnesinde çalan merhum sanatçı Ferdi Özbeğen'in bir sır gibi şarkısıyla, dizide gözyaşları sel oldu. 

Adana'da çekilen ve 70'li yıllarda geçen Bir Zamanlar Çukurova dizisi 1982 yılında çıkarılan 'Bir Sır Gibi' parçasıyla büyük bir dönem hatası yapılmış oldu.

Bir Başkadır'da Bir Sır Gibi

Öte yandan Ferdi Özbeğen şarkıları Netflix'e kadar yayıldı.

Netflix'te yayımlanan Öykü Karayel, Tülin Özen, Fatih Artman gibi bir çok ünlü oyuncunun yer aldığı Bir Başkadır adlı dizinin çoğu bölümünde de, Merhum sanatçı Ferdi Özbeğen'in şarkılarına yer verildi.

Bir zamanlar Çukurova'da skandal dönem hatası! - Resim : 3

Ferdi Özbeğen kimdir?

12 yıl kanserle mücadele eden usta sanatçı, Ferdi Özbeğen 2013 yılında aramızdan ayrıldı. 1941'de doğan Özbeğen, sanat yaşamına 28 albüm sığdırdı. 

1941 yılında İzmir'de dünyaya gelen Ferdi Özbeğen, Hürriyet Gazetesi'nin 1965 yılında düzenlediği "Altın Mikrofon" yarışmasına katılarak müzik yolculuğuna başlayan Özbeğen, yarışmadan sonra kendi orkestrasını kurup eserler üretmeye başladı.

Kurduğu grubun dağılmasının ardından 1977 yılında ilk albümünü çıkaran Özbeğen, "Sohbet" adlı plağıyla "Altın Plak" ödülünü, "Mutluluklar" ile de "Platin Plak" ve "Altın Piyano" ödüllerini kazandı.

Müzikal yaşamına 28 albüm sığdıran Özbeğen, 1980'de, Gülşen Bubikoğlu, Tanju Gürsu ile "Tanrıya Feryat" adlı filmde oynadı. Banu Alkan ile "Piyanist" adlı yapımda yer alan sanatçı, "Perihan Abla" adlı dizide de konuk oyuncu olarak yer aldı.

1960'lı ve 1970'li yıllarda plaklarıyla çok sayıda ödül kazanan Özbeğen, "Kandil", "Büklüm Büklüm", "Yaktı Geçti", "İşte Bu Bizim Hikayemiz", "Sevda", "Piyanist" ve "Ağla Halime", "Bir Sır Gibi" gibi klasik şarkılara sesiyle hayat vermişti.

Ünlü ismin hayatını anlatan 'Şöhret Dediğin' adlı kitap bulunmaktadır.