20 kez bıçakladı

Birlikte yaşadığı 21 yaşındaki kadını 20 kez bıçaklayarak öldürdü ancak ceza almayacak. Genç adam, cinayeti işlediğini dahi kabul etti ancak bunu 'uyurgezer' olduğu sırada yaptığını savundu.

20 kez bıçakladı

Amerika Florida, West Palm Beach'te yaşanan olay akıllara durgunluk veren türden. Kız kardeşler Brooke ve Jordan Preston, kendilerinden 3 yaş büyük Randy Herman ile Pennsylvania Wyalusing'de aynı liseye gitmişti.

Küçük bir kasabada büyüyen 3 arkadaşın yeni hayalleri vardı. Birlikte büyük kente gidip bambaşka bir hayata sahip olacaklardı. Bunun için Florida'yı seçtiler ve yola koyuldular. 6 ay boyunca birlikte yaşadıkları evde hiçbir sorun yaşamadan hayatlarını kurmaya başladılar.

21 yaşındaki Brooke Preston aynı zamanda üniversite okuyordu. Bir süre sonra yeni bir sevgilisi olmuştu ve ayrı eve çıkma kararı aldılar. Brooke bu sürede yarı zamanlı olarak çalışıyordu. Brooke'un ablası Jordan da zaman zaman kendi sevgilisinin evinde kalıyordu.

Evden ayrılmadan önce Randy ile bir araya gelen Brooke birlikte eğlendi ve ikili gece geç saatlere kadar içki içti. Brooke o gece arkadaşına Randy'nin garip sarhoş olduğu için garip davrandığını söyledi. Hatta çıplak halde gardırobunda kaldığını yazdı.

"Üzgünüm, öldü. Polis gönderin"

Sabah saat 09.00'da Randy 911'i evinden 1,5 kilometre uzakta olan parktan aradı ve "Biri öldürüldü" dedi. Görevli ne olduğunu anlamak için soru sorduğunda ise, "Sadece polisleri gönder, ben olduğum için üzgünüm" diye yanıtladı.

Polislerin gelmesini beklerken annesine mesaj atan Randy onu sevdiğini söyledi. Ekipler olay yerine geldiğinde kanla kaplı Randy'yi buldular. Elinde bir kesik, göğsünde çizik vardı. Evin her yerinde kan lekeleri vardı ve Brooke'un cesedi bir battaniyenin altındaydı. Karnında, sırtında ve boğazında 20'nin üzerinde bıçak yarası vardı.

Şoke eden ifadeler

Randy, olayın nasıl olduğunu soran polislere, "Brooke'a son bir kez sarıldım. Bir tişört verdim ve ayrıldık. Ardından yatağa döndü. Uyandığımda her yerim kanla kaplıydı. Evdeki tek kişi bendim. O yüzden ben yapmış olmalıyım ancak hiçbir şey hatırlamıyorum. Uyurgezer olduğum için zihnim yerinde değil" dedi.

Uyurgezer davalarında sanık beraat ediyor

Randy, tüm hayatı boyunca uyurgezer olduğunu ileri sürdü. Amerika'da yıllar içerisinde bir çok davada uyurgezer savunması yapıldı. 2015 yılında Joseph Mitchell, 4 yaşındaki oğlunu boğarak öldürdü. Mitchell uyurgezer olduğu için suçlu bulunmadı.

Randy duruşmada kürsüye çıktı ve öldürdüğünü hatırlamadığını ancak orada sadece kendisi olduğu için suçlu olması gerektiğini söyledi. Randy, "Her yerim kanla kaplıydı. Ben yapmış olmalıyım. Korkmuştum, ne olduğunu ve ne yapacağımı bilmiyordum" diye konuştu.