3 başlık 3 yanıt

O nedenle bu hafta size bu çok tartışılan ama aslında temeli pek olmayan konularla ilgili kısa ve net yanıtlar vereceğim.

Kısa kısa gidelim; ilk olarak erken seçim var mı sorusu. Herhalde etrafınızda bu konuda bir çok öngörü tahmin duymuşsunuzdur. Peki gerçekten erken seçim olacak mı ?

Bu işi akıl ve formüllerle ayrıca siyasi panoramayla hep birlikte çözelim. Bu konuda belirleyici olan kimler? Öncelikli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tabii ki onun kritik ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli.

Peki, ikisi de erken seçim istiyor mu? Hayır. Ya da bu konuda açıklamaları var mı ?

Tabii ki yok. Aksine erken seçim olmayacağı ve seçimlerin zamanda yapılacağına dair açıklamaları var. Normal şartlar altında erken seçimin kuvvetli bir şekilde yapılmasının göründüğü yıllar 2022. O da en erken. Zaten normal seçimde 2023’te yapılacak. İleride bir tarih tahmin etmek ve tutturmak şansı herkes için var. Hala bazıları 2021’de kesin olur diyor. Size açıkça söyleyim. Böyle bir planlama yok ve şu an bunu Türkiye’de bilebilecek kimse de yok. Allah korusun sıradışı bir durum yaşanırsa tabii ki onu hiçbir ülkede hiç kimse öngöremez. Buna Türkiye de dahil. Siz o nedenle erken seçim meselelerine kafayı çok takmayın. Hele hele ‘kesin kaynaklardan duydum, bendeki bilgi özel, erken seçim olacakmış’ diyenlerden özellikle uzak durun.

BAKANLAR MESELESİ

Diğer konu da kabine değişikliği. Evet doğrudur. Bundan yaklaşık üç ay önce ciddi anlamda Külliye’de bir kabine değişikliği konuşuluyordu. Geçen gün Ankara’da çok önemli bir bürokrat da bana ayın 20’sine kadar bir kabine değişikliği olur dedi. Ama aynı soruyu şu an görevde ve gerçekten çok kritik birisine sordum. Ki kendisi oldukça anlık ve özel gelişmelere hakim bir isimdir. O da kesinlikle yok dedi. Bu çelişme bize neyi gösteriyor biliyor musunuz ?

Kabine değişikliğinin ne olacağına dair bir kişinin kafasında tek doğru bilgi var. Buna ne zaman karar vereceği, kimleri bakan yapacağı da yine onun kafasında. O isim de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. O nedenle ‘bakan toto’ huyumuzdan vazgeçelim.

Zaten iş o kadar garip hale geldi ki, ülkede dedikodusu çıktıktan sonra hemen WhatsApp gruplarından kabine listeleri yayınlanıyor. Hem de hayali listelerin bakanlarının çerçeveli üşenmeden biyografilerini bile ekliyorlar. Aman sakın bunlara da itibar etmeyin. Bu aralar akıl sağlığı önemli. Manipülasyonlardan, spekülasyonlardan uzak duralım.

DAHA İYİ OLACAK

Son olarak, pandemi sürecinde televizyonlardan çıkıp ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, yeni dönemde herkes evden çalışacak kimse ofislere gitmeyecek’açıklaması yapan uzmanlar.

Ya böyle bir şey olabilir mi? Taksiciler, turizimciler, restoranlar, hizmet sektöründeki kardeşlerimiz ve daha çoğaltabileceğimiz çok alandaki kişi nasıl evden çalışacak?!

Mesela, ticari taksi şoförü isek yolcuları elimizdeki bilgisayar mouse ile mi bir noktadan alıp diğer noktaya taşıyacağız.

Ya da evden çalışacaksak, turistler, kalmaya gelenleri evde mi ağırlayacağız?!

Lütfen bir şeyi söylerken ucu kime dokunuyor, kimler ne kadar rahatsız oluyor, geleceği ile ilgili endişeleniyor, bunları aklımızdan geçerek konuşalım.

Pandemi süreci bu sıkıntılara çözüm bulmak için geçirilen bir dönem. Her gelişigüzel akla gelenin söylendiği, tüm toplumun sinirlerinin bozulması gereken bir süreç değil.

Belki her şey eskisi gibi olmayacak ama benden size naçizane bir tavsiye, daima her şey eskisinden daha iyi olacak diye düşünün.

Çünkü öyle olmak zorunda. Bu saatten sonra geriye gidilmez, dünyanın geleceği de sadece internet üzerinden evden falan idare edilmez.

Sevgi ve saygı ile...