Bursa Valiliği kararı açıkladı, diğer iller bekleniyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitimin yüz yüze değil online olarak gerçekleşmesine anaokulları da tabi tutulmuştu. Ancak özel anaokullarının evden eğitime geçmemesi konusunda İçİşleri Bakanlığı harekete geçti. Bursa, evden eğitim sürecine ilişkin ilk adım atan şehir oldu.

Bursa Valiliği kararı açıkladı, diğer iller bekleniyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında anaokulu, anasınıfı ve uygulama sınıflarında eğitim faaliyetlerine ara verilmişti. Ancak alınan anaokulu kararlarından özel okulların muaf tutulması durumu kafa karışıklığına neden olmuştu. Bazı özel eğitim kurumlarının faaliyetlerine devam etmesi üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık konuyla ilgili 81 il valiliğine yazı gönderdi.

Bursa, tüm anaokullarını kapsayan evden eğitim sürecine ilişkin ilk adım atan şehir oldu. Valilik yaptığı açıklamada koronavirüs tedbirleri kapsamında özel ve devlet tüm anaokullarını evden eğitime geçirdiğini açıkladı. Diğer şehirlerden açıklama bekleniyor.

Bursa Valiliği kararı açıkladı, diğer iller bekleniyor - Resim : 1

30 Kasım'da yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesinde resmi anaokulu, anasınıfı ve uygulama sınıflarında eğitime ara verileceği ifadesinin yer aldığı vurgulandı.

 Bu durumun kafa karışıklığına neden olduğu belirtilirken, söz konusu tedbirlerin özel eğitim kurumlarına bağlı anaokulu, anasınıfı ve uygulama sınıflarını da kapsadığının altı çizildi. Valililiklerden bu kapsamda denetimler yapmaları istendi.