48 saat gerginliği

Türkiye’nin Rusya’ya sert uyarıları ve Esad yönetimine karşı misli ile askeri karşılıklarına rağmen giderek artan Esad hücumlarında son iki günde beş evladımızı daha şehit verdik.

Saldırılar ağırlıklı olarak havadan gerçekleşti. Yani bizim en ciddi anlamda sıkıntı yaşadığımız alanda.

Hava sahası çok kritik. Çünkü dediğimiz gibi; Türkiye maalesef hava sahası konusunda Rusya nedeni ile ciddi sıkıntılar yaşıyor Bu nedenle de askerlerimiz havadan kendileri koruma anlamında mağduriyet yaşıyor.

RUSYA’DAN CESARET ALIYOR

Esad saldırılarının bu kadar artmasında da Rusya’dan cesaret ve destek aldığı da bir sır değil.

Ankara, bunu Türkiye Rusya görüşmeleri de dahil her fırsatta söylüyor. Ama değişen birşey yok. Hala Moskova’dan yuvarlak açıklamalar.

SADECE SURİYE DEĞİL RUSYA DA VAR

Artık şunu söylemek mümkün; Türkiye. eğer son anda Rusya ile görüşmelerde bir ilerleme sağlanamazsa, Suriye Milli Ordusu üzerinden de dahil, Suriye ile (dolaylı ya da doğrudan farketmez) yavaş yavaş bir savaşa girmiş görünüyor. Bölgede her saat çok yoğun çatışmalar oluyor.

Yani, İdlib'de Türkiye, Rusya ve Esad rejimi arasındaki gerginlik en son noktadan sıcak çatışma boyutuna çoktan girmiş durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkça söyledi; Esad rejiminin saldırılarında Rusya'nın etkisi net olarak kendisini hissettiriyor.

Moskova tarafından hava desteği dahil en üst düzeyde Esed rejimine destek veriliyor.

Şu anda, Türkiye'nin yeni oluşturdukları dahil 16 gözlem noktası mevcut. Bunlardan 10 civarı Esad rejiminin 2018 Eylül tarihli Soçi mutabakatını ihlal ederek kontrol altına aldığı bölgenin içinde.

Ve; asıl önemlisi ise şu;

Esad’a aslında bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen bir süre var. O da yarın akşam yani 29 Şubat akşamı doluyor.

Son 48 saat. Yani, Türk gözlem noktalarının etrafını boşaltarak güneye 2018 Eylül Soçi sınırlarına 2 gün içinde geri çekilmek.

TAM TERSİ YAŞANIYOR

Rejim ise tersine, her geçen gün saldırılarını artırmaya devam ediyor.

Bu işin asıl çözümü Sayın Cumhurbaşkanı ile Rusya lideri Putin'in görüşmesinden geçecek.
Normalde 5 Mart'ta İstanbul’da yapılacak Fransa, Almanya, Rusya ve Türkiye'nin 4'lü liderler zirvesi var. Yine de bu zirveye mantıken Rusya tarafından olumlu bakılmayacağı ortada.

KRİTİK GERİ SAYIM

Kısacası; Artık geriye sayım başladı. İdlib’ten çekilmek ülke onurunu ilgilendiren bir hal aldığından seçenek dışı.

Net olan; Eğer, Ankara, Şam Yönetiminden 29 Şubat akşamına dek geri bir adım görmezse ve Rusya bu konuda bir adım atmazsa çok daha sıcak saatler kapımızı çalmak üzere. Zaten bu son olarak hem de AK Parti sözcüsü Ömer Çelik tarafından da net biçimde ifade edildi. Gelen bilgiler de Esad yönetimine karşı topyekün harekete geçmek için tüm tahkimat ve hazırlıklar tamamlandı.

Son 48 saat. Türkiye için hayırlısı ve en iyisi ne olacaksa o olsun. Askerlerimizin, evlatlarımızın taş değmesin.