9 kişi öldü, 78 kişi peş peşe hastaneye kaldırıldı! O hayvanın etini sakın yemeyin. Göz göre gör

İnsanlar zaman zaman yememesi gereken etleri yiyebiliyor. Yine buna benzer bir olay meydana geldi. 9 kişi, yedikleri bir hayvanın eti nedeniyle göz göre göre kara toprak oldu. 78 kişi de acil olarak hastaneye kaldırıldı.

9 kişi öldü, 78 kişi peş peşe hastaneye kaldırıldı! O hayvanın etini sakın yemeyin. Göz göre gör

İnsanlar için et, vazgeçilmez besinler arasında yer alıyor. Her gün dünyanın çeşitli yerinde sayısız kiloda et tüketiliyor. 

Ancak bazı insanlar, yemek maceralarını biraz farklılaştırabiliyor. İşte buna benzer bir olay daha meydana geldi. İnsanlar zaman zaman yememesi gereken etleri yiyebiliyor. Yine buna benzer bir olay meydana geldi. 9 kişi, yedikleri bir hayvanın eti nedeniyle göz göre göre kara toprak oldu. 78 kişi de acil olarak hastaneye kaldırıldı. 

LEZZETLİ BİR ETİ OLDUĞU SÖYLENİYORDU 

Zanzibar'ın Pemba adasında deniz kaplumbağası eti lezzetli bir yiyecek olarak kabul edilir - ama aynı zamanda görünüşe göre sizi ölümcül şekilde zehirleyebilir.

Associated Press ve diğer basın kuruluşlarının haberine göre  , Hint Okyanusu'ndaki Zanzibar takımadalarında yer alan Pemba adasında deniz kaplumbağasını yiyen dokuz kişi öldü, 78 kişi de hastaneye kaldırıldı. 

FELÇ HATTA KOMA RİSKİ VAR

Yeşil kaplumbağaların dana eti tadındaki eti , Asya ve Afrika'daki diğer kıyı topluluklarında olduğu gibi, hayvanların neslinin tükenme tehlikesi altında olmasına ve bu olayın da gösterdiği gibi ciddi ve bazen ölümcül gıda zehirlenmesine yatkınlığına rağmen Zanzibar'da hâlâ lezzetli bir yiyecektir.

9 kişi öldü, 78 kişi peş peşe hastaneye kaldırıldı! O hayvanın etini sakın yemeyin. Göz göre gör - Resim : 1

Özellikle deniz kaplumbağası eti, insanlar deniz kaplumbağalarını yediğinde ortaya çıkabilen gıda kaynaklı gizemli bir hastalık olan kelonitoksizme yol açabilir .

Yine Zanzibar'da bulunan şahin gagalı kaplumbağanın kelonitoksisi hakkındaki bir makaleye göre , bu tür gıda zehirlenmesi mide bulantısı, kusma ve ülser gibi mide-bağırsak sorunları ve daha da endişe vericisi güçsüzlük gibi nörolojik semptomlar da dahil olmak üzere her türlü ciddi soruna neden olabilir. kısmi felç ve hatta koma.