A Milli Takım’ın kadrosunu kim belirledi?

Sevgili okurlar, A Milli Futbol Takımımız Almanya’da düzenlenecek olan (EURO 2024) Avrupa Futbol Şampiyonası’nda boy gösterecek. 14 Haziran’da başlayacak olan turnuvaya kısa bir süre kala, A Milli Takım’ın geniş oyuncu kadrosu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklandı.

Bu seçimleri Vincenzo Montella yaptıysa eleştiriyi hak ediyor. Ancak ben bu kadroyu Montella’nın belirlediğine pek inanmıyorum. Çünkü takımlarındaki performansı iyi olmayan isimler geniş kadroda yer almış. Şunu belirtelim, Milli Takım’a çağrılan her oyuncu değerlidir ama onun yerine daha iyisi varsa o çağrılmalıdır.

Kale mevkisi üzerinden gidersek Altay Bayındır iyi bir kaleci ama en son Ocak ayında maç oynadı. Nasıl bir form durumu var bilmiyoruz. Başakşehir’den Muhammed Şengezer, Kayserispor’dan Bilal Bayazıt kadroya dahil edilebilirdi.

TURNUVAYA TEK SOL BEK İLE GİTMEK YANLIŞ

Defans bölgesi için 7 stoper,2 sağ bek ve 1 sol bek geniş kadroda yer alıyor. Özellikle Ferdi Kadıoğlu sol bek mevkisinde sakatlanırsa yerine devşirme bir isim konulacak. En azından Kasımpaşa’da forma giyen Yasin Özcan, Trabzonspor’dan Eren Elmalı, Glasgow Rangers’tan Rıdvan Yılmaz veya Karagümrük’te forma giyen Levent Mercan’dan biri tercih edilebilirdi.

ORTA SAHADA BU KADAR DEFANSİF İSİMLER NİYE VAR?

Orta saha bölgesine baktığımızda Berat Özdemir, Salih Özcan, İsmail Yüksek, Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan yer alıyor. Bu isimlerden en az 3’nün kadroda yer almasını beklemiyorum. Bu bölgeye daha kreatif veya oyunu iki yönlü oynayan oyuncular dahil edilebilirdi.

Forvet mevkisindeki tercihler ise çok daha şaşırtıcı. Performansı çok da yeterli olmayan Yunus Akgün ve Abdülkadir Ömür’ün kadroya alınmasına anlam veremedim. Her ne kadar formsuz olsa da Cengiz Ünder en azından kadroda yer alabilirdi. Çünkü Cengiz maç kazandırabilen, Milli Takım’da çift haneli gol sayısı olan oyunculardan biri.

Açıkçası kadro mühendisliğinin yanlış yapıldığını düşünenlerdenim. Umarım verilen son kararlar ile doğru bir kadro ile Almanya’da yer alırız.

A Milli Takım’ın kadrosunu kim belirledi? - Resim : 1