Temsilcilerimiz Avrupa zaferleriyle gururlandırdı

Sevgili okurlar, hafta içinde Avrupa kupalarında boy gösteren temsilcilerimiz Galatasaray, Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe kritik maçlara çıktı. Bu maçların değerlendirmesini birlikte yapalım.

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Galatasaray, Sloven ekibi NK Olimpija Ljubljana’yı deplasmanda 3-0 mağlup ederek rövanş maçı için önemli bir avantaj elde etti. Maça geçen sezonun yıldızlarından Kerem Aktürkoğlu damga vurdu diyebiliriz. Her geçen gün performansının üzerine koyan Kerem, 1 gol, 1 asistle ilk 11’in değişmez isimlerinden biri olacağını bir kez daha gösterdi.

Maçtaki ikinci golü atan Dries Mertens ise tecrübesiyle fark yaratmaya devam ediyor. Bu sezon son kez izleyeceğimiz Mertens’in oyun aklı birçok maçı çözecek gibi görünüyor.

Maçtaki 3.golün Halil Dervişoğlu’ndan gelmesi ise genç futbolcu için çok önemli. Icardi ve Bakambu’nun ardından forma şansı bulacağı maçlarda kendini kanıtlaması gerektiğini bilen Halil, bu golle morallenmiştir.

MUSLERA KALİTESİNİ GÖSTERDİ

Maçın bence en kritik isimlerinden biri şüphesiz tecrübe abidesi Muslera oldu. İlk yarıda yaptığı kritik kurtarışlarla, Ljubljana takımına gol şansı vermeyen Uruguaylı, maça damgasını vurdu. Maçın güzel yanları çok olsa da bir hareket var ki, çok konuşuldu.

NELSSON’A UYARI

Danimarkalı savunma oyuncusu Nelsson, ne yazık ki bazı pozisyonlarda kendisini çok kolay yere bırakıyor. Bir stoper bu şekilde davranmamalı. Hakem pozisyonda faul vererek onu kurtardı ama bu her zaman olmaz. Okan Hoca’nın bence futbolcusunu bu konuda uyarması gerek.

ADANA DEMİRSPOR EN BÜYÜK TEBRİĞİ HAK EDİYOR

Konferans Ligi’nde ilk kez mücadele eden Adana Demirspor, beklentilerin çok üzerinde bir performans gösteriyor. Demirspor, Hırvat ekibi Osijek’i 5 golle mağlup ederek turu geçmeyi büyük oranda garantiledi. Temsilcimizin bu turu geçtiğini varsayıyorum.

Eğer Adana Demirspor, play-off turunda Olympiacos- Genk eşleşmesinin galibini de elerse gerçekten büyük bir iş başarmış olacak. Umarım işler Adana Demirspor için yolunda gider.

BEŞİKTAŞ’A ŞENOL GÜNEŞ DOKUNUŞU

Konferans Ligi’nde boy gösteren bir diğer temsilcimiz olan Beşiktaş, kardeş ülke Azerbaycan’ın takımı Neftçi Bakü ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Siyah beyazlılar, maçın son 15 dakikası haricinde genel olarak maçın hakimiydi. Salih Uçan çok iyi bir maç çıkararak fark yarattı. 1 gol, 1 asistle yıldızlaşan Salih, her geçen gün performansının üzerine koymaya devam ediyor.

Maçta gol atan diğer isimlerden olan Muleka, Şenol Güneş’in elinde bu sezon bambaşka bir performans gösteriyor. Şenol Güneş’in dokunuşu Kongolu golcüde pozitif bir etki yarattı.

Maçta gol atan Kamerunlu golcü Aboubakar ise bildiğimiz gibi. Yıldız golcü, gollerini atmaya devam ediyor. Eğer Beşiktaş bu sezon şampiyonluk yarışının içinde olacaksa Aboubakar’ın performansı burada çok belirleyici olacak.

FENERBAHÇE İKİNCİ YARIDA AÇILDI

Yeni transferleriyle bambaşka bir yapıya bürünen Fenerbahçe, Maribor maçının ilk yarısında şanssızdı. Sarı lacivertli takımın ilk yarıda gol bulamamasının nedenlerinden biri bence Joshua King’in etkisiz oyunu ve Dusan Tadic’in kendi bölgesi olan sol önde oynamaması oldu.

İkinci yarıya değişiklikle başlayan İsmail Kartal, bence Szymanski’yi oyuna alarak çok doğru bir hamle yaptı. Yeni transfer Becao’nun attığı gol maçın kilidini açarken Szymanski’nin asistiyle gelen İrfan Can’ın golü sarı lacivertli takımı rahatlattı.

İrfan’ın sakatlığı sonrası İsmail Kartal’ın Ryan Kent’i oyuna alması doğru bir değişiklik oldu. Nitekim İngiliz oyuncu kazandırdığı penaltıyla bunu gösterdi. Tadic’in penaltı golüyle Fenerbahçe turun kapısını araladı diyebiliriz.

Yazımda bir parantezi de kaleci Altay Bayındır’a açmak istiyorum. Altay’ın kötü kaleci olduğuna inanmıyorum ama şöyle bir gerçek de var. Altay Bayındır, Fenerbahçe’nin 1.kaleci olabilecek bir isim değil. Bu bölgeye transfer elzem görünüyor.

FUTBOLCULARI MAÇ İÇİNDE ISIKLAMAYALIM

Son olarak bunu Fenerbahçe üzerinden örneklendirip tüm taraftarlara bir çağrı yapmak istiyorum. Bir futbolcu sahada kötü oynayabilir, kötü performans gösterebilir. Tepki göstermek taraftarın en doğal hakkıdır, ancak bu tepki maç içinde olmamalı. Bir futbolcu asla ıslık ve protesto ile takıma kazandırılamaz.

Avrupa’da 4’de 4 yaparak haftayı kapattık. Şimdi Süper Lig maratonu başlıyor. Tüm takımlarımıza bir kez daha başarılar diliyorum…