Fenerbahçe kalitesiyle Beşiktaş’ı yendi

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’in 15.haftası, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi müsabakasına sahne oldu. Maçı Fenerbahçe üstün bir oyunla 3-1 kazandı. 4 gol ve 3 penaltının olduğu maç eminim futbolseverlere zevkli anlar yaşatmıştır.

BEŞİKTAŞ’IN DURUMU KAYGI VERİCİ

Maçı Beşiktaş için ele alırsak siyah-beyazlılar sahada varlık gösteremedi. Futbolcular psikolojik anlamda maçı kazanmaya hazır değillerdi, ayrıca saha içi liderinin olmaması siyah-beyazlıların maçı kontrol edememesine neden oldu. Sahada bu kadar kötü bir Beşiktaş beklemiyordum, ne kadar eksikler olsa da Beşiktaş’ın hiç reaksiyon verememesi gelecek maçlar adına kaygı verici. Rıza Çalımbay'ın işi gerçekten çok zor. 

Fenerbahçe kalitesiyle Beşiktaş’ı yendi - Resim : 1

FENERBAHÇE OYUNU DOMİNE ETTİ

Fenerbahçe açısından ise sahada her şey olumluydu. Ferdi Kadıoğlu ve Tadic’in olduğu sol kanat maç boyunca çok iyi işledi, keza ilk gol de oradan geldi. Orta sahada çok eleştirdiğimiz Crespo gerçekten iyi oynadı, Fred de oyunu iyi yönlendirenlerden biriydi. Kaptan Edin Dzeko ve İrfan Can Kahveci son vuruşlarda biraz daha dikkatli olsa tarihi bir skor olabilirdi. Teknik direktör İsmail Kartal’ı galibiyetten ötürü tebrik etmek gerekiyor.

Fenerbahçe kalitesiyle Beşiktaş’ı yendi - Resim : 2

FUTBOL KALİTELİ OYUNCULARLA OYNANIR

İki takımın kadrolarından bir karma yapsak emin olun, ilk 11’in en az 8’i Fenerbahçe’den oluşur. Çünkü futbol kaliteli oyuncularla oynanır ve Beşiktaş’ta ciddi anlamda bir kalite sorunu var. Beşiktaş’ın kadrosunu kuranlar gitti, sorunlar yeni Başkan Hasan Arat’a kaldı.

ATİLLA KARAOĞLAN’I ÖZGÜR YANKAYA KURTARDI

Maçın bir tarafı da oldukça hatalı kararlar veren hakem Atilla Karaoğlan oldu. Beşiktaş’ın kazandığı penaltıda Cenk Tosun’un uzaktan düşürülmesi görerek penaltıyı çalan Karaoğlan, Szymanski’nin 3 metre önünde net müdahaleyle düşürülmesinde penaltıyı çalmadı. Kısaca önündeki pozisyonu görüp penaltı çalmıyorsa bir hakem art niyet ararım. Keza Karaoğlan bunu Eric Bailly’in koluna çarpan topta da yaptı. Yine pozisyonu görmesine rağmen düdüğünü çalmadı veya çalamadı. Bugüne kadar VAR’da görevini iyi yapamayan hakemleri eleştirdiysek işini iyi yapan Özgür Yankaya’yı kutlamak gerek. Eğer pozisyonlara müdahale etmemiş olsa işler karışabilirdi.