Abdullah Avcı, İsmail Kartal’ı şah mat etti!

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’in 11.hafta müsabakasında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşılaştı. Fenerbahçe, saha avantajı ve formuyla bir adım önde görüldüğü maçta rakibine 3-2 yenildi. Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, kritik bir maçı kazanarak morallendi. Açıkçası Fenerbahçe oyunu rakip sahaya yıkan, baskılı futbolundan çok uzak bir görüntü sergiledi. Konuk takım Trabzonspor ise sahaya iyi yayılarak Fenerbahçe’ye alan vermeyen bir oyun oynadı. Fenerbahçe defası ve orta sahasındaki sakatlık sorunlarını iyi irdeleyen Abdullah Avcı’nın, takımını maça iyi hazırlayarak galibiyete uzandığını söyleyebiliriz.

FENERBAHÇE NEDEN KAYBETTİ?

Maçı Fenerbahçe açısında ele alırsak defans bloğunda Samet Akaydın’ın hataları ve orta sahadaki üretkenlikten uzak oyun, Edin Dzeko’ya istenilen topların ulaştırılamaması yenilgiyi getirdi. Ayrıca teknik direktör İsmail Kartal’ın hamlelerde geç kalması da Fenerbahçe’nin maça daha erken ortak olmasına engel oldu.

TRABZONSPOR NEDEN KAZANDI?

Abdullah Avcı, orta sahada Berat ve Batista ikilisini kullanarak Fenerbahçe’nin pas ritmini bozdu, Onuachu ise fiziksel üstünlüğü ile Trabzonspor’a büyük katkı sağladı. Defans bloğundaki hatalar da buna eklenince Trabzonspor, usta ayaklarıyla sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

ZORBAY KÜÇÜK KÖTÜ BİR HAKEM

Maçın önüne geçen isim ise hakem Zorbay Küçük oldu. Kendisinin iyi bir hakem olmadığını, Süper Lig’de maç yönetecek kalibrede olmadığını düşünüyorum. Faul olan pozisyonlarda gördüğünü değerlendiremeyen, gözümüzün içine baka baka yüzde 100 penaltıları çalamayan, önündeki faulü görüp VAR’dan uyarı aldıktan sonra golü iptal eden biri hakem falan olamaz.

HAKEMLERİ KONUŞMAKTAN YORULDUM

Gerçekten bir futbolsever olarak bu satırlarda hakemleri ele almaktan yoruldum. Futbolun güzellikleri yerine hakem konuşuyorsak birileri işlerini iyi yapamıyor demektir. Ve birileri hala bu hakemlerle ligin biteceğini düşünüyorsa hayatı tozpembe olarak görmeyi kessinler. Eğer bu hakemler böyle devam ederse, futboldan çok hakemleri ve skandalları konuşuruz. Sonra da ‘Niye yayın gelirleri düştü?’ demeyelim.