Türk futbolunun en büyük sorununu hakemlerdir!

Sevgili okurlar, Süper Lig’de oynanan maçlarda ne yazık ki güzel oyundan çok hakemlerin kararlarını konuşmak zorunda kalıyoruz. Çünkü maçlarda öyle kararlar veriyorlar ki ne akla, ne de mantığa sığıyor. İlk olarak Galatasaray- Çaykur Rizespor maçında bunu gördük. Galatasaray’ın attığı gol öncesi Abdülkerim Bardakcı eliyle rakibi Olawoyin’i iterek topu aldı. Yayıncı kuruluşta pozisyonları yorumlayan hakemler bu pozisyonda faul çalınması gerektiğini söyledi. Ancak maçın hakemi Kadir Sağlam gördüğü halde faulü çalmadı ve pozisyon golle sonuçlandı. VAR devreye bile girmedi, izleme tavsiyesi bile yapmadı. Ne gariptir ki o pozisyonunun benzerinde hakem faul ve sarı kart gösterdi. Kısaca hakemlerimizin bir standardı yok.

HAKEM GÖRDÜĞÜNÜ ÇALMIYOR

Fenerbahçe ile Pendikspor arasında oynanan maçta da çok net bir itme pozisyonu yaşandı. Maçın son anlarında Ferdi Kadıoğlu net bir şekilde rakibi tarafından itilerek düşürüldü. FIFA kokartlı hakemimiz (!) Abdülkadir Bitigen gözünün önünde gördüğü pozisyonda penaltı vermedi. Sayın Bitigen gördüğünü de çalamayacaksan, o elindeki düdüğü bırak bence. Senin yerine bu tarz pozisyonları çalacak hakemler bulunur.

HERKES GİDİYOR AMA HAKEMLER YERLİ YERİNDE

Bu ülkede değişmeyen bir şey var. Kulüplerin başkanları değişiyor, futbolcular ve teknik direktörler gidiyor ama hakemler hep yerinde. Artık bu hakem sorununa bir çözüm üretmemize gerek.

VAR’DAKİ BAZI HAKEMLER EYYAM YAPIYOR

VAR’da oturan arkadaşlara hiç gelmiyorum bile. Onlar gözümüzün içine baka baka eyyam yapıyorlar. Görevini layıkıyla yapanları bu eyyam tanımının dışında tutuyorum. Ve işin bir başka tarafı bu hakemlere karşı TFF ve MHK tek bir adım atmıyor. Aksine yanlışın içinde doğru karar veren bir hakeme ceza vermişler. Bu iddianın sahibi de eski hakem Fırat Aydınus.

Aydınus, "Fenerbahçe'nin, Hatayspor ile oynadığı maçta, Volkan Bayarslan'ı ikaz ederek Fenerbahçe'nin lehine penaltıyı verdiren yardımcı hakem Kemal Yılmaz'a, 'VAR dururken sen niye karıştın' dediler ve ceza verdiler!" dedi. Bu iddiayla ilgili henüz bir yalanlama gelmediğine göre doğru karar veren hakemler cezalandırılıyor. Gerçekten sadece şunu diyorum: Çok yazık.