Zaha, Galatasaray’da olduğunu hatırlattı!

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’in 11.hafta müsabakasında Galatasaray, evinde konuk ettiği Kasımpaşa’yı Zaha’nın golleriyle 2-1 yendi. Sarı-kırmızılı takım zorlandığı maçta kazanarak Fenerbahçe’nin Trabzonspor ile oynayacağı maç öncesi haftayı kayıpsız kapattı. Açıkçası Galatasaray, bu mücadelede dağınık bir oyun sergiledi. Bu maçlarda kazanmak her şeyden önemli ama Galatasaray’ın saha içinde oyunu yönlendiren bir lidere veya geçiş ataklarında sürekliliği sağlayacak bir oyuncuya ihtiyacı var.

ZAHA ESKİ GÜNLERİNİ ANDIRDI

Maçta iki gol atan Zaha ise Premier Lig dönemlerinden esintiler sundu. 30 yaşındaki futbolcu, rakiplerini rahat geçebilmesi ve vuruşlarıyla fark yarattı. Ancak Zaha’nın kafasını kaldırıp topu sağına çektiği anda şut vurmak yerine pas vermeyi de düşünmesi gerekiyor.

Zaha, Galatasaray’da olduğunu hatırlattı! - Resim : 1

ICARDI YALNIZ KALDI

Açıkçası bu maçta Galatasaray, Icardi’yi yalnız bıraktı. Arjantinli golcü ile verkaça girecek bir ismin sahada olması şart. Bu isimlerden biri Kerem, diğeri ise Mertens gibi görünüyor. Okan Buruk’un oyun planında Icardi’ye uygun bir sistemi uygulaması şart.

Zaha, Galatasaray’da olduğunu hatırlattı! - Resim : 2

OKAN BURUK SOL BEKİNİ SEÇMEK ZORUNDA

Ayrıca Okan Buruk, bugün Abdülkerim Bardakcı’yı sol bek mevkisinde oynattı. Bu maç bir ölçü olamaz ama Buruk’un sol bek konusunda Angelino ve Kazımcan’dan birini tercih etmeli. İyi giden bir defans hattını bozmak her zaman bir risktir.