Fenerbahçe kalitesiyle tur atladı

Sevgili okurlar, Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası 5.Eleme Turu’nda Adanaspor’u 6-0 yenerek son 16 turuna yükseldi. Sarı-lacivertliler maçı rahat bir şekilde kazandı. Çünkü kalitesi ağır basan taraf Fenerbahçe’ydi.

MICHY BATSHUAYI SAYGIYI HAK EDİYOR

Sarı-lacivertli takımda şüphesiz maçın yıldızı 4 gol atan Michy Batshuayi oldu. Belçikalı golcü, görev verildiği anda sahaya çıkıp atması gereken golleri atıyor. Gerçekten saygı duyulacak bir futbolcu olduğunu gösterdi.

MERT HAKAN YANDAŞ MORAL BULDU

Gol atan isimlerden olan Mert Hakan Yandaş, Kayserispor maçında kendisinin yanı sıra Fred’in kırmızı kart görmesine neden olduğu için uzun süredir taraftarın eleştirdiği bir isimdi. O da bugün attığı golle en azından ilerleyen haftalar için moral buldu. Takım arkadaşlarının Mert’e olan yaklaşımı da gecenin güzel anlarından biri oldu.

BARTUĞ KALİTE KOKUYOR

Kendisinden çok şey beklediğim Bartuğ Elmaz, attığı paslarla kalitesini gösterdi. Biraz daha tempo kazanırsa Bartuğ, gerçekten ilerleyen yıllarda Türk futboluna daha fazla damga vurabilir. Bir parantezi de Emre Mor’a açmak gerekiyor. Gerçekten sahaya kendisini verdiğinde yapamayacağı şey yok. Ne yazık ki onun şansı forma rekabetinde önünde Cengiz Ünder ve İrfan Can Kahveci’nin olması.

BONUCCI LİDERLİĞİNİ GÖSTERDİ

Yeni transferlerden Leonardo Bonucci, bildiğimiz gibi kalitesini gösterdi. Defansta liderliğini yaptı ve gerektiğinde oyun kurulumuna attığı uzun paslarla katkı verdi. Onu izlemek gerçekten büyük keyif. 36 yaşına rağmen İtalyan yıldız kalitesini bir kez daha gösterdi.

KRUNIC GÜVEN VERDİ

Rade Krunic ise sanki 40 yıllık Fenerbahçeli gibi sürekli oyunun içindeydi. Futbolu basite indirgeyen oyun yapısı ve attığı isabetli paslarla Fenerbahçe’nin üçüncü bölgedeki hücumlarına eminim çok katkı sağlayacak. Krunic, açıkçası Fred ve Szymanski ile oynadığında daha farklı bir kimliğe bürünecek.

LINCOLN’ÜN DÖNÜŞÜ MÜKEMMEL OLDU

Maçın yıldızlarından biri de Lincoln Henrique’ydi. Uzun süren ağır bir sakatlık sonrası dönüşü gerçekten iyi oldu. Attığı harika golün yanı sıra yaptığı asistle Fenerbahçe kadrosunda olması gerektiğini gösterdi. Bence İsmail Kartal, Lincoln’e sezonunun ikinci yarısında şans verecektir.