Galatasaray Kerem Demirbay’ın liderliğinde turladı

Sevgili okurlar, Ziraat Türkiye Kupası 5.Eleme Turu’nda Galatasaray, Ümraniyespor’u 4-1 yenerek son 16 Turu’na yükseldi. Maçı değerlendirecek olursak Galatasaray ilk yarıya tutuk başladı. Özellikle ilk 25 dakika saha içinde pas hataları ve şut tercihleri Galatasaray kalitesinde değildi. Konuk ekip Ümraniyespor, biraz ataklarını sıklaştırınca Barış Alper’in kendi kalesine attığı golle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti.

KEREM DEMİRBAY SAZI ELİNE ALDI

Galatasaray’da saha içi liderlik görevini devralan Kerem Demirbay, kestiği güzel ortayla Barış Alper’e güzel bir kafa golü attırarak maça 1-1'lik eşitliği getirdi.

Tecrübesini konuşturan Kerem, bu kez ceza sahası içinde Eyüp Aydın ile yaptığı paslaşma sonucu topu ceza sahası içine çıkardı ve Tete topu ağlarla buluşturunca skor 2-1 oldu. Gol sevincinde Tete’nin üzerindeki baskıyı gördük, adeta attığı golden sonra rahatladı.

TETE KENDİSİNİ GELİŞTİRMELİ

Nitekim Tete’nin kendini geliştirmesi gereken çok yönü var. Özellikle son vuruşlar konusunda bir hayli zayıf ve burada iş teknik direktör Okan Buruk’a düşüyor.

İkinci yarı Galatasaray skorun verdiği rahatlıkla bir duran top sonucu Abdülkerim’in attığı kafa golüyle skoru 3-1’e getirip iyice rahatladı. Ümraniyespor’un 10 kişi kalmasıyla da zaten maç bitme noktasına geldi. Müsabakanın son anlarında kazanılan penaltıyı Halil Dervişoğlu, gole çevirerek maçın skorunu 4-1 olarak tayin etti.

Bu maç özelinde turu geçmek önemliydi ama Okan Buruk’un genç futbolcular Hamza Akman, Ali Turap ve Eyüp Aydın’a şans vermesi iyi oldu. Öte yandan Kerem Aktürkoğlu'nun kazanılan bir frikikte topu Eyüp Aydın'a kullandırtması çok şık bir hareketti. Genç futbolculara bu şekilde özgüven verilmesi sahalarda görmek istediğimiz şeylerdi.