Galatasaray’ın transferde yaptığı yanlışlar!

Sevgili okurlar, ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Galatasaray, ne yazık ki grubun son maçında Kopenhag’a 1-0 yenilerek Devler Ligi defterini kapattı. Açıkçası sezon başında herkes bu takımın Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkacağını ve en azından çeyrek final göreceğini düşünüyorlardı. Bence haksız da sayılmazlardı. Ancak gelinen süreçte Galatasaray, grubunu 3.sırada tamamladı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nden devam edecek.

Galatasaray, Avrupa Ligi’nde başarıya ulaşabilir mi? Ben başarılı olabileceğini düşünüyorum ama filmi başa sarıp kurulan kadrodaki bazı transferlerin yanlış olduğunu düşünüyorum.

NDOMBELE

Tottenham Hotspur takımından 15 milyon euro satın alma bedeliyle transfer edilen Ndombele, daha çok dribbling (top sürme) becerisi ve dinamizmi ile dikkat çeken bir isimdi. Ancak Galatasaray’ın ihtiyacı olan isim ise daha çok oyunu iki yönlü ve basit oynayan bir isimdi. Futbolcu bir türlü hazır olamadı ve Galatasaray görünen o ki ondan faydalanamayacak.

TETE

Brezilyalı yıldız büyük umutlarla geldi. Güncel piyasa değerlerine bakıldığında Galatasaray ve Türkiye’nin en değerli oyuncusu olarak görünüyor ama futbolda sahada ne yaptığınıza bakılır. Tete 20 maçta süre aldı,1 gol, 2 asist yaptı. Galatasaray’da geçen sezon çok beğenilmeyen Rashica, 30 maçta 6 gol attı, 7 asist yaptı. Düşünün Galatasaray’ın Rashica’dan daha iyi olduğunu düşünerek transfer ettiği Tete, beklentilerin çok altında kaldı.

ANGELINO

Sol bek sorununa çare olması için transfer edilen Angelino, istenen performansı veremedi. Defansif yönden zayıf olan İspanyol futbolcu, atak yönünden de takıma katkı veremedi. Galatasaray bu sezon gollerin çoğunu sol kanattan yedi. Şimdi Angelino gönderilecek ve yerine yeni bir isim alınacak.

KEREM DEMİRBAY

Yerli rotasyonu açısından önemli bir hamle olarak görünen Kerem Demirbay, 8 numarada beklenen performansı gösteremedi. Tempo olarak düşük kaldı, sisteme adapte olamadı. İlk 11’de düşünülmeyen Kerem açıkçası tutmayan bir transfer oldu.

ZAHA

Fenerbahçe’nin elinden kapılan Zaha, bir türlü istikrar yakalayamadı. Onun sol kanatta oynaması için Okan Buruk, Kerem Aktürkoğlu’nun mevkisini değiştirdi. Kerem’in performansı düştü, herkes ondan bir Premier Lig performansı beklese de Zaha, o performansını birkaç maç dışında sahaya yansıtamadı. Zaha, böyle devam ederse Galatasaray için bir sorun olacak.

EYÜP AYDIN

Geleceğe yönelik bir transfer olarak görülen Eyüp Aydın, Galatasaray’da henüz forma şansı bulamadı. Büyük bir yetenek olduğu ifade edilen oyuncu, hiç süre alamayacak kadar iyi değilse Galatasaray’a neden transfer edildi. Bunu sormanın hakkımız olduğunu düşünüyorum.

İşin özü Galatasaray bu sezon transferlerde çok hatalar yaptı. İhtiyacın dışında kadroya alınan isimler hem mevcut sistemi bozdu, hem de ekonomik anlamda külfet getirdi.