Fenerbahçe – Galatasaray derbisini kim kazanır?

Sevgili okular, Süper Lig’de yarın derbi heyecanı yaşanacak. Fenerbahçe evinde Galatasaray’ı ağırlayacak. İki takımın da ligde aynı puanda (43) olması nedeniyle bu maç bir hayli önem kazanmış durumda. Müsabakayı kazanan taraf, rakibine göre zorlu fikstürde büyük bir avantaj yakalayacak.

Bence maçın kaderini forvetler ve orta sahaların performansı belirleyecek. Defansta sağlam olmak da bu maç için çok önemli olacak. Çünkü derbilerde ilk golü atan olmak kadar yememek de çok önemli.

GOLCÜLERİN PERFORMANSI

Golcülere baktığımızda Fenerbahçe’de Edin Dzeko, (12 gol, 4 asist) Galatasaray’da ise Mauro Icardi (12 gol, 5 asist) takımlarını sırtlıyor. İki golcünün son vuruşlardaki ustalığı maçı koparabilir.

FENERBAHÇE’DE FRED’İN YERİNE KİM OYNAYACAK?

Orta saha ikililerine bakarsak Fenerbahçe’de Fred’in yokluğu büyük bir sorun yaratacak. Yıldız futbolcu, oyunun akışı ve ince paslarıyla maçı Fenerbahçe açısından bir hayli kolaylaştırıyordu. İsmail Kartal’ın Fred’in yerine oynatacağı oyuncu Fenerbahçe’nin oyununu etkileyecek. İsmail Kartal, 8 numara İrfan Can’a şans verirse daha doğru olur, İrfan da bu noktada oynamak istediği dile getiriyor. Eğer Crespo oynarsa Fenerbahçe orta sahası daha mücadeleci olabilir. Ancak Crespo, İrfan gibi ince pasları atacak bir oyuncu değil. Kısaca İsmail Kartal’ın bu mevkide görev vereceği oyuncu çok önemli.

İsmail Kartal, sol kanatta Tadic’e şans verecek, sağ kanatta ise 8 numara oynamazsa İrfan Can oynayacak. Kartal, İrfan’ı orta sahaya çekerse Kayserispor maçında oynayan Cengiz’i orada görmek çok doğru olur.

Defansta ise İsmail Kartal’ın stoper tercihi önemli. Djiku’nun partneri çok önemli. Samet Akaydın çok hata yapıyor, onun yerine Kayserispor maçında forma giyen Serdar Aziz de beklentileri karşılayamadı. Oosterwolde’yi o bölgede oynatmak bence riskli, çünkü stoper içgüdüsü Hollandalı futbolcuda yok. Bence derbi tecrübesine göre Serdar Aziz bu maçta ilk 11 oynamalı.

Fenerbahçe – Galatasaray derbisini kim kazanır? - Resim : 1

GALATASARAY ORTA SAHASINDA KİM OYNAMALI?

Galatasaray açısından bakarsak orta saha ikilisinin Torreira ve Kaan Ayhan’dan oluşacağı kesin. Bu ikili mücadeleci ve aynı zamanda sağlam bir orta saha yapısı sunuyor. Eğer bu ikilinin önünde Mertens oynarsa Galatasaray açısından iyi olabilir.

Galatasaray’ın sol kanadından Zaha’nın oynaması bekleniyor. Sağ kanatta ise Tete veya Kerem Aktürkoğlu oynayacak. Teknik direktör Okan Buruk'un Fenerbahçe’nin sol kanadında Ferdi ve Tadic olacağı için Boey’in yanına mücadele eden bir Kerem’i oynatması daha doğru olacaktır.

GALATASARAY’DA SOL BEK KİM OLMALI?

Defans bölgesi Galatasaray’ın şuan en sorunlu bölgesi olarak öne çıkıyor. Sol bekte Angelino, oynamayacak. Son Karagümrük maçında Barış Alper Yılmaz o bölgede hata yaptı, defans olarak zayıf olan genç futbolcu bence sol bekte oynamamalı. Fenerbahçe’nin Osayi – İrfan Can (Cengiz) ikilisini düşününce sol bekte Kazımcan Karataş ile başlamak daha iyi olacaktır.

Galatasaray’da  Abdülkerim’in stoperdeki yeri garanti. Davinson’ın oynamadığı senaryoda Nelsson’un oynaması daha doğru görünüyor. Orta sahada iyi giden Kaan Ayhan bence bu bölgede oynamamalı.

ARDA KARDEŞLER

Maçın hakemi Arda Kardeşler, umarım iki takım adına da maçın kaderine etki edecek hata yapmaz. VAR ve AVAR’da görev alacak hakemler de Arda Kardeşler’in göremediği bir pozisyonda ona doğru şekilde yardımcı olursa sadece futbolun konuşulduğu bir maç izleriz.

Ben derbide saha avantajı nedeniyle Fenerbahçe’yi favori görüyorum. Futbol üç ihtimalli bir oyun. Hak eden kazansın.