ABD'den skandal Gazze adımı! Bürokratların basın önünde yapacağı açıklamalara sansür geldi! O kelimeleri kullanmak yasak

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı bombardımanların ardından ABD'li bürokratların basın önünde yapacağı açıklamalara da sansür getirildi.

ABD'den skandal Gazze adımı! Bürokratların basın önünde yapacağı açıklamalara sansür geldi! O kelimeleri kullanmak yasak

İsrail'in Gazze'de sivilleri vurmasına yönelik tepkiler dinmezken, yeni detaylar da ortaya çıkıyor. 

ABD basınının haberine göre, ABD'li büroktarların basın önünde yapacakları açıklamalara sanssür getirildi. 

O KELİMELERİ KULLANMAK YASAK

ABD Dışişleri Bakanlığı bölgedeki yetkililere bazı talimatlar verdi. ABD'nin daha az şiddet görmek istediğini öne süren açıklamaların yapılmasının engellenmesi istendiği açıkça ifade edildi.

ABD Dışişleri'nden yapılan açıklamada, üst düzey yetkililerin basına yaptığı açıklamalarda üç spesifik ifadeyi kullanmaması yönünde talimatta bulundu.

ATEŞKES, KAN DÖKÜLMESİ...

Cuma günü yayımlanan mesaja göre, Dışişleri bakanlığı yetkilileri "gerginliği azaltma/ateşkes, şiddete/kan dökülmesine son ve sukunetin yeniden sağlanmas" gibi ifadeleri kullanmayacak.

Bu açıklamanın, Biden yönetiminin İsrail'in dizginlenmesini istemediğini açıkça ortaya koyduğu yazılan haberde, talimatın zamanlamasına da dikkat çekildi.

İsrail'in Gazzelilere tahliye emri vermesinden saatler sonra geldiği belirtildi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby bunun 'zor bir emir' olduğunu bildirdi.