Adana, Antalya, Hatay ve Mersin için felaket gibi haber. Araştırmacılar tespit etti. Altınızda ürkütücü şeyler oluyor

Araştırmacılar tarafından Akdeniz hakkında ürkütücü bir keşif yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, 15 metrelik bir sıcak su tabakası tespit ettiklerini söylüyor. Adana, Antalya, Hatay ve Mersin'in altı fokur fokur kaynıyor.

Akdeniz bölgesindeki illerimiz, küresel ısınmadan sonuna kadar nasibini alıyor. Akdeniz konusunda son gelen haberler de oldukça ürkütücü cinsten. 

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, 15 metrelik bir sıcak su tabakası tespit ettiklerini söylüyor.

ALTINIZDA ÜRKÜTÜCÜ ŞEYLER OLUYOR

Adana, Antalya, Hatay ve Mersin'in altı fokur fokur kaynıyor. Peki deniz suyu sıcaklığındaki bu ciddi artış ne anlama geliyor?

DENİZ SUYU SICAKLIĞINDAKİ CİDDİ ARTIŞ NE ANLAMA GELİYOR?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, "Soluduğumuz oksijenin yarısından fazlası denizlerimizden geliyor ve atmosferdeki karbondioksiti absorbe etme kapasitelerinin de giderek azaldığını görüyoruz. Oksijensizleşmenin ana kaynağı kirlilik ama iklim değişiminin de sıcaklık artışlarının da etkileri var" dedi.