Adı 'toplu tecavüz' ile anılmıştı! Robinho'ya 9 yıl hapis cezası verildi

Ülkemizde Başakşehir ve Sivasspor'da oynayan, Real Madrid, Milan, Manchester City gibi Avrupa devlerinde forma giyen Robinho'ya 9 yıl hapis cezası verildi.

Adı 'toplu tecavüz' ile anılmıştı! Robinho'ya 9 yıl hapis cezası verildi

Robson de Souza ya da lakabıyla Robinho, Corriere dello Sport'ta yer alan habere göre İtalya’da görülen tecavüz davasında 9 sene hapis cezasına çarptırılan Robinho'nun temyiz mahkemesine yaptığı itiraz, İtalyan yargı sisteminin en üst makamı olan 'Corte suprema di cassazione' tarafından reddedildi.

Adı 'toplu tecavüz' ile anılmıştı! Robinho'ya 9 yıl hapis cezası verildi - Resim : 1

İtalyan adalet sisteminde 4 seviyede temyiz hakkı bulunuyor. Daha önceki başvuruları da kabul görmeyen Brezilyalı futbolcunun 4. ve son temyiz başvurusu da reddedilerek 9 yıllık hapis cezası onanmış oldu.

Robinho ve arkadaşı Ricardo Falco, 2013 yılında Milano'da karıştığı "toplu tecavüz" olayından dolayı suçlu bulunmuş ve 9 yıllık hapis cezasına çarptırılmıştı. Dava ilk olarak 2017 yılında görülmüş ve Robinho suçlamaları reddetmişti.

Adı 'toplu tecavüz' ile anılmıştı! Robinho'ya 9 yıl hapis cezası verildi - Resim : 3

En son 2020 yılında ülkesi Brezilya'da Santos ile anlaşan futbolcunun sözleşmesi kısa süre içerisinde tecavüz suçlamaları nedeniyle feshedilmişti. Robinho şu anda herhangi bir takımda forma giymiyor.