'Yeni parti' açıklaması

Ahmet Davutoğlu tarafından kurulacağı iddia edilen partinin duyurusunun Diyarbakır'da yapılacağı ileri sürülmüştü. Dün Diyarbakır'da iftara katılan Davutoğlu konuya ilişkin bir bir açıklama yaptı.

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kuracağı iddiaları her geçen gün daha fazla dillendirilirken geçtiğimiz günlerde partinin ilanının Diyarbakır'da deklare edileceği ileri sürülmüştü. Bu iddia Davutoğlu'na yakın taraflarca yalanlansa da, Diyarbakır ziyareti merakla bekleniyordu.

"Diyarbakır’ı ziyaretim dolayısıyla çok farklı mülahaza oldu ve yorumlar yapıldı" diyen Davutoğlu, İki haftadır ulusal basında farklı yorumlar yapıldığına dikkat çekti.

“Çok basit bir şekilde cevap veriyorum" diyen Davutoğlu, Diyarbakır'a gelmek için herhangi bir bahaneye ihtiyaçları olmadığını söyledi. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"İcabetime şu veya bu şekilde anlam yükleyenlere sesleniyorum, Allah şahit olsun, Mekke, Medine ve Kudüs’ten gelen davete nasıl hayır demezsem ve demeyeceksem, Diyarbakır’dan gelen hiçbir davete hiçbir zaman hayır demedim ve demeyeceğim. Bu mübarek Ramazan ayı gecesi böyle bir davete hayır demek Hazreti Ömer’e hayır demektir. Hazreti Süleyman’a, ashabına hayır demektir. İki elim kanda olsa ve ne şekilde hangi şekilde, hangi şartlarda olursa olsun Diyarbakır beni bekliyorsa iki elim kanda da olsa sizinle beraber olacağım”