AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan canlı yayında önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz parti genel merkezinde 31 Mart yerel seçimlerine yapılan itirazlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavuz, "Yapılan araştırmalar bize gösterdi ki ne ileri sürdüysek hepsi doğru çıkıyor." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan canlı yayında önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yaptığı basın açıklamasında “Organize usulsüzlük haline karşı olağanüstü itirazda bulunduk. Yapılan araştırmalar bize gösterdi ki ne ileri sürdüysek hepsi doğru çıkıyor. Bir şeyler oldu doğru, bunlar sandık başı organizasyonuyla oldu dedik. İki yıl öncesinden başlayarak tam bir organizasyon içerisinde sandık başında hile yapmaya dönük bir takım iş ve işlemlerin olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz" diye konuştu.

 

Ali İhsan Yavuz'un basın açıklamasından satırbaşları:

"Siz sesinizi çıkartmazsanız, örtmeye çalışırsanız, manipule etmeye çalışırsanız bu gelecekte sizi de vurur. Bu Türkiye'nin ikinci partisine yakışmaz diye hep seslendik. Yapılan araştırmalar bize gösterdiyse baştan beri ne söylediysek hepsi doğru çıktı. Biz dedik ki bu seçmen listelerinde ölüler var. CHP dedi ki ölülerin de oy kullanacak halleri yok ya dediler. Kullandıklarını gördük. Cezaevi işlemleri cezaevlerinde oy kullanamazken, sandıkta da oy kullanmışlar.

"İki yıl öncesinden başlayarak sandık başında hile yapmaya dönük bir takım işlemlerin olduğunu görüyoruz.

"İlçe seçim kurumlarının yasaya rağmen açık net yasaya rağmen kendisini kanun koyucu yerine geçirerek hüküm verme hakkına sahip midir? Buna seçim yolsuzluğu demeyeceğiz de ne diyeceğiz! Bakınız ihraç edilenler çokça var bu listede. Bilin çokça var. Yine bir kısım insanlar diyor ki sözüm ona, ne olacak diyor, bankadan alınmış da ne olacak. Bankadan olanlar hesap kitap yapmasını çok iyi bilirler. Evet sizin lehinize işlem yapmasını da çok iyi bilirler. CHP'nin listesi var. Yapı Kredi, Denizbank'tan bolca yapılmıştır. Biz vermedik onlar istedi diyorlar. Niye cevap veriyorsunuz? Sizi suçlayan olmadı ki? Ses sizden niye çıkıyor? Elimde başka bir liste siyasi partililerin sandık üyeliği yaptığını görüyoruz. Özellikle bir partiden önemli derecede var. Memur üye adına alınan sivil üye, başka partilerin üyeleri var. Bakınız, burada çokça var da ben iki kişi gösteriyorum. Sandık başkanı ikisi de. İkisi de kanuni çerçeve dışından atanan sandık. Başka da var da ben örnek gösteriyorum.

"CHP keşke böyle davranmasaydı gerçekten biz farklı bir yaklaşım bekliyorduk. Ben özellikle bekliyordum. Gelecekte tekrar ediyorum kendisini de vurabilir. Başka şüpheleri de ortaya çıkarabilir. kanun bir kere dümdüz edildikten sonra başkaları da bundan cesaret alabilir. Özetle CHP'lilere seslenmek istiyorum, baştan beri bize şunu söylüyorlar baştan beri siz neredeydiniz?' diyorlar. Diyorlar ki biz aldık listeleri. peki ben eğer kendilerinin danışmanları yanıltmıyorsa birileri suç işlemiş. Ya kendileri ya birileri ya da müşterek bir suç işleme var burada. YSK'nın kararlarını yok sayma var burada. Baştan beri ne söylediysek bir bir çıkıyor. Çünkü biz belgelere bakarak söyledik. CHP'liler mesaj atmışlar, görüştüler mi konuştular mı bilmem ama almışlar ve yer yer mesaj atmışlar. YSK ne diyor? 2014 tarihinde 298 sayılı kanunun 47. maddesinde siyasi partilere verilecek belgeler sayılmış olup listenin verilmesine olanak sağlayan bir yasa hükmü olmadığından reddediyoruz' demiş.