İstanbul'da AK Parti programında silahlı saldırı! Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 22 yaşındaki E.G.D. yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya geniş çaplı bir tahkikat başlatıldığını belirtti. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ve İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de olayı kınadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda düzenlendi. Alınan bilgiye göre, Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneği ziyareti sırasında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 22 yaşındaki E.G.D. yaralanırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralı E.G.D, yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, olaya karışan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.
İstanbul'da AK Parti programında silahlı saldırı! Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi - Resim : 1
BAKAN YERLİKAYA: GENİŞ ÇAPLI TAHKİKAT BAŞLATILMIŞTIR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayın ardından sosyal medya hesabı X'ten "Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum." açıklamasını yaptı.

BAKAN YERLİKAYA: EN UFAK BİR GELİŞMEDE SİZLERLE GELİŞMELERİ PAYLAŞACAĞIZ
Bakan Yerlikaya, saat 23.30'da yaptığı açıklama "Demokrasi şöleni olan yerel seçimlerimizi gerçekleştireceğiz. Devletimiz milletimiz birlik beraberlik içinde bu seçimi gerçekleştireceğiz. Emniyetimiz çalışmalarını sürdürüyoruz. En ufak bir gelişmede sizlerle gelişmeleri paylaşacağız." dedi.

BAKAN KOCA: YOĞUN BAKIMA ALINDI
Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yaparak, “İstanbul Küçükçekmece’de, bir silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşımız, acil müdahale ve yoğun bakım sonrası beyin ameliyatına alınmış olup, ameliyatı halen devam etmektedir. Kendisine acil şifalar diliyorum” ifadeleri ile yaralı vatandaş hakkında bilgi vermişti.

Bakan Koca, bir paylaşım daha yaparak yaralı vatandaşın ameliyatının tamamlandığını ve yoğun bakıma alındığını açıkladı. Bakan Koca, “Beyin ameliyatının devam ettiği bilgisini verdiğimiz, İstanbul Küçükçekmece’de silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşımızın operasyonu tamamlanmış olup, kendisi yoğun bakıma alınmıştır. Ameliyat sonrası hastamızın durumu ciddi olup yakından takip edilmektedir. Tekrar acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "10.02.2024 tarihinde Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı.

İstanbul'da AK Parti programında silahlı saldırı! Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi - Resim : 2
MURAT KURUM: DEMOKRASİMİZE YÖNELİK BU TEHDİTLER BİZİ ASLA VE ASLA YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEYECEK!
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum sosyal medyadan olayla ilgili yaptığı açıklamada "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!" ifadelerine yer verdi. 
İstanbul'da AK Parti programında silahlı saldırı! Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi - Resim : 3
KABAKTEPE: BU TÜR SALDIRILAR BİZLERİ ASLA YILDIRAMAYACAKTIR
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe yaptığı açıklamada "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Sayın @yeniay_aziz ’ın seçim çalışmaları esnasında gerçekleşen silahlı saldırıda yaralılara acil şifalar diliyor, Küçükçekmece Adayımız, teşkilatımız ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür saldırılar bizleri asla yıldıramayacaktır!" sözlerine yer verdi.