AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tv100’e konuştu: Tabelaya değil, tabelanın arkasındaki amaca bakın

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde AK Parti'nin seçim programına yapılan saldırıyla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, tv100 yayınında "Türkiye seveni çok olan bir ülke olduğu gibi aynı zamanda Türkiye’ye karşı düşmanlık besleyenler de var. Terör örgütlerinin kendilerine özgü ajandası yok. Bunları kullananların ajandalarını bunlar icra ederler. Adliyeye, emniyete yapılan saldırılarda farklı isimler çıksa da tabelaya değil, tabelanın arkasındaki amaca bakın." açıklamasını yaptı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışma sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silah ve tabancanın kullanıldığı saldırıda bir kişi yaralandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, tv100 yayınına bağlanarak saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:
Öncelikle geçmiş olsun. Bu saldırının önceki terör saldırısıyla bağlantısı olup olmadığı hakkında elimizde bilgi yok. Onun için şöyle değerlendirmek lazım; emniyet güçlerinin çalışmasını beklemek lazım. Emniyet güçlerinin çalışması neticesinde bu asayiş bir eylem midir yoksa terör saldırısıyla bağlantısı var mıdır görmek lazım. Aziz Bey’in seçim çalışması yaptığı yöne doğru bu saldırı gerçekleştiriliyor. Bu saldırıda bir vatandaşımız yaralanıyor. Dolayısıyla burada doğal olarak Aziz Bey ve arkadaşlarının seçim çalışması yaptığı yerde bu saldırı gerçekleşince sandık güvenliği, seçim güvenliği gibi konular gündeme getirilmeye çalışılıyor.

“SANDIK VE SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSUNDA VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN”
Cumhurbaşkanımız da açıklama yaptı Türkiye’nin demokratik gücünü hazmedemeyenlerin çeşitli şekillerde ortaya koyduğu eylemleri geçmiş seçimlerde değişik vesilerle gördük. Her seferinde güvenlik güçlerimiz bunları bertaraf etti. Vatandaşımız da demokrasimize sahip çıkarak yüksek demokratik bilincini ortaya koydu. Geçtiğimiz günde meydana gelen saldırılar, bölgedeki çeşitli istikrarsızlık isteyen odakların bu terör örgütlerini kullanarak Türkiye’ye yönelik bir istikrarsızlık peşinde koşmalarının neticesi olarak gündeme gelebilir. Bu son zamanlarda olanlar sandık güvenliği, demokrasimizin güvenliğine gölge düşürme faaliyetleri olarak gündeme gelebilir. Güvenlik güçlerimizin, sokakların güvenliği, sandığın ve demokrasinin güvenliğini sağlama noktasında hassasiyetle muhafaza ettiği görülüyor. Sandık ve seçim güvenliği konusunda vatandaşlarımız müsterih olsun.  

“TÜRKİYE’NİN SEVENİ ÇOK OLDUĞU GİBİ DÜŞMANLIK BESLEYENİ DE ÇOK”
Türkiye seveni çok olan bir ülke olduğu gibi aynı zamanda Türkiye’ye karşı düşmanlık besleyenler de var. Bölgede birileri ülkemizin etrafındaki coğrafyada haritada değiştirme peşinde koşuyor, burada terör örgütlerini biraz vekalet unsuru olarak kullanıyorlar. Bunların da farkındayız. Türkiye’de seçim süreçlerinde sandıkla vatandaşın arasında girmeye çalışan terör örgütlerinden darbelere bir takım asayiş bozucu gruplardan çeşitli siyasi teşebbüslere kadar olay gördük. Bunlarla ilgili tecrübeye sahibiz. Her seferinde sandığın, sokağın güvenliğini sağlama noktasında Türkiye yüksek bir kapasite ortaya koydu.

“TABELAYA DEĞİL, TABELANIN ARKASINDAKİ AMACA BAKIN”
Terör örgütlerinin kendilerine özgü ajandası yok. Bunları kullananların ajandalarını bunlar icra ederler. Adliyeye, emniyete yapılan saldırılarda farklı isimler çıksa da tabelaya değil, tabelanın arkasındaki amaca bakın. Bölgede istikrar adası olan bir ülkenin istikrarsızlığını isteyenlerin olduğunu biliyoruz.