Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale ve Kırşehir sizin için kesin tarih verildi! Hiç beklemeden dolaplara hücum edin

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Anadolu bölgesindeki illerimiz Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale ve Kırşehir için kar yağışı tarihini verdi. Havaların soğuması nedeniyle vatandaşlarımızın dolaplardan kışlıklarını çıkarması gerekiyor.

Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale ve Kırşehir sizin için kesin tarih verildi! Hiç beklemeden dolaplara hücum edin

Meteoroloji uzmanlarından yavaş yavaş kar tahminleri gelmeye başladı. Daha önce de konuyla ilgili paylaşımda bulunan Prof. Dr. Orhan şen bu sefer sosyal medya hesabından Anadolu bölgesindeki illerimiz Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale ve Kırşehir için daha net bir tarih verdi. 

KAR YAĞIŞI GELİYOR, DOLAPLARDAN KIŞLIKLARI ÇIKARIN 

Şen, ayın 15'nden sonra Anadolu bölgesindeki illerimizde hava sıcaklıklarının kademeli olarak düşeceğini ifade etti. 

Şen, kar yağışının da hemen sıcaklıkların düşmesinin ardından hızlı bir şekilde görüleceğini ve yüksek kesimlerin kar almaya başlayacağını ifade etti. Yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olmasının ardından ise şehirlerde havaların ciddi şekilde soğuması bekleniyor. 

KIŞLIK KÖMÜR VE ODUN İHTİYAÇLARINIZI TAMAMLAYIN 

Havaların soğumasıyla birlikte ise uzun süreden bu yana yazlık kıyafetlerle dolaşan vatandaşların kışlıkları artık dolaptan çıkarma vakti geliyor. Evlerde halı serilmeye başlaması gerektiği ifade edilirken, kışlık kömür ve odun ihtiyacının da yavaş yavaş tamamlanması tavsiye ediliyor.