Polis kurşunuyla hayatını kaybetti

Aksaray'da polisi darp ettikten sonra kaçan Yakup Baytar'ın, arkasından önce 3 el havaya, ardından da bir el ayaklarına doğru ateş eden polisin silahından çıkan mermi yerden sekip sırtına saplanması sonucu hayatını kaybetti.

Polis kurşunuyla hayatını kaybetti

Aksaray Mayram Baba Mahallesi'nde yaşanan olayda adam yaralama suçundan aranan şüpheli Yakup Baytar'ın yeri emniyet güçleri tarafından tespit edildi. Şahıs, belirlenen adreste otomobile binerken yakalandı.

Kendisini gözaltına almak isteyen polis memuru C.S.’ye yumruk atan şüpheli daha sonra olay yerinden kaçmak istedi. Yaya olarak kaçan şüpheliye yönelik havaya 3 el uyarı ateşi açan polis memuru C.S., şahsın durmaması üzerine ayağına doğru bir el ateş etti. Yerden seken kurşun şüphelinin sırtına isabet ederken, olay yerine ambulans sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine gelen 112 acil yardım ekipleri yaralı şüpheliyi Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Burada tedavi altına alınan şüpheli yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis memuru C.S. gözaltına alındı.