Ali Fatinoğlu adaylıktan çekildi! Barış Yarkadaş kulis bilgisini verdi: İşte İYİ Parti'nin İstanbul adayı

Siyasetin nabzını tutan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, İYİ Parti'nin İBB adayı Ali Fatinoğlu'nun adaylıktan çekildiği kulis bilgisini paylaştı. Fatinoğlu, Yarkadaş'a yaptığı açıklamada "Evet, geçen hafta bana adaylık resmi olarak teklif edildi ancak ben karşılıklı uyumsuzluktan dolayı adaylıktan çekildim" dedi. Yarkadaş "İYİ Parti’nin İstanbul adayı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu olacak" dedi.

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler programda masaya yatırıldı. 

İYİ Parti ile ilgili kulis bilgisi veren Yarkadaş şu ifadelere yer verdi:

"ALİ FATİNOĞLU ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ"
Yarkadaş "İYİ Parti Genel Merkezi Genel Başkan Yardımcıları Buğra Kavuncu ve Burak Akburak geride bıraktığımız pazartesi günü İYİ Parti adına iş insanı Ali Fatinoğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını resmi olarak teklif ettiler. Ali Fatinoğlu geçen hafta Buğra Kavuncu ve Burak Akburak ile yaptığı görüşmede İBB adaylığını kabul etmiş olmasına rağmen adaylıktan dün çekildi. Bugün Ali Fatinoğlu’nu aradım. Dedim ki “Ali Bey İBB Adaylığını kabul ettiğiniz ardından da çekildiğinizi duydum doğru mu?” dedim. “Evet, geçen hafta bana adaylık resmi olarak teklif edildi ancak ben karşılıklı uyumsuzluktan dolayı adaylıktan çekildim ve bunu İYİ Parti Genel Merkeze de bildirdim” dedi." 

"KARŞILIKLI UYUMSUZLUKTAN DOLAYI ÇEKİLİYORUM"
“Karşılıklı uyumsuzluk nedir?” diye sordum. Şunu söyledi Ali Fatinoğlu “Birlikte siyaset yapma yoluna çıktığım arkadaşlarımla ilgili detaylı bilgi vermem bana yakışmaz. Ben sadece karşılıklı uyumsuzluktan dolayı çekiliyorum” dedi. “Meral Hanım ile konuştunuz mu?” Dedim. Meral Hanım ile de konuştum. “Kendisine de çekildiğimle ilgili bilgi verdim” dedi. “Bundan sonra ne yapacaksınız?” dedim. AK Parti’nin Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir’in kendisine “Bana destek ol” dediğini, bu konuda henüz bir cevap vermediğini söyledi.

"İYİ PARTİ'NİN ADAYI BUĞRA KAVUNCU OLACAK"
Ben sonra İYİ Partili yöneticileri, kaynaklarımı aradım. Dedim ki “Ali Fatinoğlu adaylıktan çekilmiş. İstanbul adayınız kim olacak?” Söyledikleri şey şu “İYİ Parti’nin İstanbul adayı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu olacak.” Buğra Kavuncu’yu Meral Hanım adaylığa zorladı. Güvenilirlik testine soktu. Çünkü Buğra Kavuncu Ekrem İmamoğlu’na karşı aday olmak istemiyordu.