8 metre derinliğindeki mağara toprağında keşfedildi... Arkeologlar topraktan tek tek elleriyle çıkardı. Tarihi kökten değiştirecek

Arkeologların bir süredir çalıştığı, 8 metre derinliğindeki bir mağara toprağında yapılan keşif şaşırttı. Arkeologlar, toprakta keşfettikleri kemikleri topraktan tek tek elleriyle çıkardı. Kemiklerden elde edilen mikroskobik protein ve DNA parçaları incelendi ve tarihi kökten değiştirebilecek bir sonuca ulaşıldı.

Arkeologların bir süredir çalıştığı, 8 metre derinliğindeki bir mağara toprağında yapılan keşif şaşırttı. Arkeologlar, toprakta keşfettikleri kemikleri topraktan tek tek elleriyle çıkardı. Kemiklerden elde edilen mikroskobik protein ve DNA parçaları incelendi ve tarihi kökten değiştirebilecek bir sonuca ulaşıldı. Araştırma sonucuna göre, Neandertallerin ve insanların muhtemelen 45.000 yıl öncesine kadar Kuzey Avrupa'da yan yana yaşadıklarını ortaya çıkardı. Doğu Almanya'daki Ranis kasabası yakınlarındaki bir mağarada bulunan fosillerin genetik analizi, modern insanların, arkeologların bir zamanlar ağır yapılı homininler olan Neandertaller tarafından yapıldığına inandıkları kendine özgü, yaprak şeklindeki taş aletlerin yapımcıları olduğunu öne sürdü.