Ahmet Ağaoğlu açıkladı... Trabzonspor FIFA'ya TFF'yi şikayet edecek

Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kasımpaşa galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada Süper Lig'de yaşanan hataları FIFA'ya taşıyacaklarını açıkladı. Ağaoğlu, "Pazartesi günü FIFA'ya başvuracağız" ifadelerini kullandı.

Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup etti. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendirdikten sonra önemli açıklamalar yapan Ağaoğlu Kamu Denetleme Kurumu’na ve AİHM’e, TFF’nin kurullarındaki düzensizlik ve FIFA’nın talimatlarına aykırı kararlar nedeniyle başvurular yaptıklarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Artarak devam ediyor"

“Konuşmakla bir şey değişmiyor. Hatta bir kulüp başkanımız; ‘Taş üstünde taş bırakmam’ dediği zaman ben de kendisine; ‘Ben de omuz üstünde baş bırakmam dediğim zaman bu işi çözüme mi götürmüş olacağız’ dedim. Bu bir meydan muharebesi değil. Ben göreve geleli 3 sene olacak. Son 2 sene içerisinde 4 Merkez Hakem Kurulu (MHK) değişti. Ama değişen bir şey yok. Tartışmalar, sıkıntılar, problemler aynı hatta artarak devam ediyor. Ben bunu şuna benzetmiştim Gazişehir maçından sonra federasyonun önünde yaptığım açıklamada; ‘Arıza motorda, siz durmadan tekerlek değiştiriyorsunuz’. Bu değişen dördüncü tekerlek. Değişen bir şey var mı, hayır."

Haberin Devamı

"Bizim maçtan itibaren değerlendirecek olursak, hemen takip eden 3 gün içerisinde üç hakeme de görev verildi. Yaşar Kemal’e, Halil Umut Meler’e ve Cüneyt Çakır’a. MHK şu mesajı verdi; ‘Çok güzel maç yönettiniz. Devam edin. Arkanızdayız’. Allah’ın adaleti bazen gecikmiyor işte 3 gün sonra tecelli etti. Aynı pozisyonda çok daha hafifine o gün, o maçta Cüneyt Çakır’la birlikte VAR’da görev yapan Halil Umut Meler kırmızı kartını çıkardı. Mustafa Muhammed’in suratındaki şaşkınlık ifadesini gördünüz değil mi hepiniz. Şunu söylüyor o ifade; ‘Hoca 3 gün önce VAR’da ekran başında izleyip vermediğiniz pozisyondan daha hafif. Sen buna nasıl kırmızı kart gösterirsin?’ Ben o ifadeyi o şekilde algıladım. Ama çıkıp mikrofonlara bağırarak bunu çözümü bu değil. Ben Kulüpler Birliği’nde de bunu söylemiştim. Birlikte mücadele edebilecek miyiz?"

“FIFA’ya yapacağımız başvuru Türk futboluna hizmettir”

FIFA’ya pazartesi günü TFF’yi şikayet anlamında bir başvuru yapacaklarını açıklayan Başkan Ağaoğlu, “Gelmiş olduğumuz noktada pazartesi günü FIFA’ya yapacağımız başvuruda bunu da çok açık ifade ettik, örnekleriyle o dosyayı hazırladık. Bir kere kurulların oluşumu AİHM’in ve Kamu Denetleme Kurumu’nun kararları doğrultusunda bağımsızlıktan uzak. Bağımsızlıktan uzak olan kurum da bağımlı olduğu birimlerin doğrultusunda karar verir. Bugün oluşmuş olan kurullar, FIFA’nın etik kod 19’unu incelerseniz, buna tepeden tırnağa aykırı atamaların yapıldığını göreceksiniz. Bunların hepsini derledik, dosyamızı hazırladık. Çünkü Türkiye’de, biz Trabzonspor Kulübü olarak bunun mücadelesini yaklaşık 2-3 senedir veriyoruz. Düzelmesi yönünde sürekli uyarıyoruz ve çaba gösteriyoruz. Futbol kuralları anlamında iç hukuk yolları tıkandığı için pazartesi günü örnekleriyle beraber şikayet anlamında bir başvuruyu FIFA’ya yapıyoruz. Eğer gerçekten diğer futbol kulüpleri de verilen bu kararlardan, yapılan uygulamalardan şikayetçilerse onları da bizimle birlikte FIFA nezdinde mücadeleye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber