AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten AK Parti MYK sonrası sert açıklamalar: Kimyasal silah iftirası provokasyondur!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. MYK Toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. 'Kimyasal silah' açıklamalarına tepki gösteren Çelik, "TSK'ya atılan kimyasal silah iftirası provokasyondur, nefret siyaseti terörü meşrulaştırıyor" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mevlüde Genç'in vefatına ilişkin açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, "Mevlüde Genç barışın ve uzlaşının sesi oldu. Hem Almanya'daki törene hem de Türkiye'deki törene AK Parti olarak katılacağız. Mevlüde Genç bir anne olarak kendi çocuklarına bir kin aktarmamak için acısını kendi içine gömdü" dedi.

Yerli otomobil TOGG ile birlikte 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüştüğünü belirten Çelik, "TOGG otomobilinin üretime geçmesiyle birlkte Devrim otomobilinin nasıl engellendiği araştırılmıştır. Dolayısıyla Türkiye, yüzüncü yılına girerken 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüştürülmesi sevindiricidir" ifadelerini kulandı. 'Kimyasal silah' iddiasına sert şekilde yanıt veren Çelik, "TSK'ya atılan kimyasal silah iftirası provokasyondur, nefret siyaseti terörü meşrulaştırıyor." diyerek bu alanda yeni bir düzenlemenin getirileceğini aktardı.

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Haberin Devamı

İçeride sürekli olarak milletin iradesini aşağıya çeken, Cumhuriyete ve demokrasiye zarar veren vesayetin yenilmesi, Türkiye'nin, Cumhuriyet ve demokrasi değerleri etrafında bütünleşmesini sağlamıştır.

Ülkemizi hedef alan bir takım siyasi projeler vardır. Bunların kimisi açıkça adı koyulmuştur, kimisi gizli bir şekilde yürürlükte olmuştur.

Somali'deki terör saldırısı

Somali'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailesine bağsağlığı diliyoruz. Güney Kore ve Somali'de meydana gelen facialarla ilgili de başsağlığı dleklerimizi iletiyoruz.

Haberin Devamı

Mevlüde Genç'in vefatı

Mevlüde Genç barışın ve uzlaşının sesi oldu. Hem Almanya'daki törene hem de Türkiye'deki törene AK Parti olarak katılacağız. Mevlüde Genç bir anne olarak kendi çocuklarına bir kin aktarmamak için acısını kendi içine gömdü. Yeter ki yeni nesiller bir kin içerinese bir kavga içerisine girmesin diye. Bir annenin acısını bile yaşayamamış olması bu her zaman insalığına örnek olacaktır.

"60 yıllık hayalin gerçeğe dönüştürülmesi sevindiricidir"

Togg otomobilinin üretime geçmesiyle birlkte Devrim otomobilinin nasıl engellendiği araştırılmıştır. Dolayısıyla Türkiye, yüzüncü yılına girerken 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüştürülmesi sevindiricidir. Tabi bunlara sevinmeyenler de oldu. Bu tür travmaların tedavisi yok.

Haberin Devamı

Dünyadaki bir takım kara propaganda merkezleri de burada etkili olamıyor. Çünkü biz her alanda bununla mücadele ediyoruz. Terör örgütünün çevrelerden aldığı akılla kara propaganda yapmasının Türkiye'de karşılık bulması utanç vericidir.

'Kimyasal silah' iddiasına tepki: "TSK'ya atılan kimyasal silah iftirası provokasyondur"

Bunun en önde gelen örneklerinden birisi TSK'ya kimyasal silah iftirasının atılmasıdır. Bunun yegane kaynağı terör örgütüdür. Terör örgütünün kara propoganda ağı net şekilde görülüyor. TSK'ya atılan kimyasal silah iftirası provokasyondur, nefret siyaseti terörü meşrulaştırıyor. Dünyanın herhangi bir ordusuna kimyasal silah kullanıyorsunuz dediğinizde bu en ağır suçlamadır. Asıl burada nefret siyasetini, terörü meşrulaştırmak, devreye sokmak için olduğunu görüyorsunuz.

TSK'nın kimyasal silah kullandı diye bir aşağılık iftiranın dillendiriyor olması bu nefret suçu mu, ifade özgürlüğü müdür?

"Yeni düzenleme getireceğiz"

Pek çok doktor arkadaşımız TTB'nin açıklamasını reddetti. Bu alanın çoğulcu şekilde düzenlenmesi bu alandaki tekelci yapıların ve hegomanyaların kırılması adına yeni düzenlemeyi gündeme getireceğiz.

Tahıl koridoru açıklaması: "Temennimiz anlaşmanın tekrar işlerlik kazanması"

Rusya anlaşmayı askıya aldığını duyurdu. Bundan büyük bir üzüntü duyduğumuz ifade etmek isterim. Temennimiz anlaşmanın tekrar işlerlik kazanması. Rus personelin halen görev yerinde bulunduğunu biliyoruz. Karadeniz tahıl girişimi 9 milyon tonluk gıdanın başka insanlara ulaşmasını sağladı.

"Seçimler Türkiye'de yapılacak Londra'da değil!"

Kılıçdaroğlu adaylını ilan etsin diye bekliyoruz. Kaç kere sorduk. Televizyon programı için tartışalım diyor. Cumhurbaşkanımız bunun için harcayacak boş vakti yok. Ne dediği belli olmayan birisiyle neyi tartışacaksınız. Kılıçdaroğlu'na hatırlatmak isteriz İngiltere'ye gidecekmiş. Seçimler Türkiye'de yapılacak Londra'da değil. Dolayısıyla siyasetle ilgili hedefleri varsa onu gerçekleştirmenin yeri Türkiye. Kendisinin bir an evvel adaylığını ilan etmesi tutarlı bir iş olacaktır.

Sonraki Haber