Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop, Çorum, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Bolu... Resmi uyarı 16 saat önce geldi . Bacaklarında vantuz var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından 16 saat önce Karadeniz bölgesindeki illerimiz Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop, Çorum, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Bolu'ya kene uyarısında bulundu. Bakan Koca'nın uyarısının ardından kenelerin özellikleri de yeniden merak edilmeye başlandı. İşte bacaklarında vantuzlar olan keneler hakkındaki tüm özellikler.

Havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye genelinde özellikle Karadeniz bölgesinde kene vakalarında artış görülmeye başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da kene vakalarıyla ilgili 16 saat önce resmi bir uyarı geldi. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Karadeniz bölgesinde, özellikle Kurban bayramı ve sonrasında kene bağına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarında dizisi oldu. Temmuz sonuna kadar artarak devam etmesi muhtemel KENE YAPIŞMASI vakalarına karşı dikkatli olunmalı, hamileliği ağır seyredebildiği unutulmamalı" ifadelerini kullandı.