Çanakkale'de bulunan 86 bin yıllık mağaranın her yerinden fırlıyorlar... 4 yıldır devam eden kazıda 15 binden fazla buluntu ortaya çıktı

Çanakkale'de gerçekleştirilen kazı, herkesi heyecanlandırmaya devam ediyor. Tarihi buluntular, mağaranın her noktasından adeta fışkırıyor. 86 bin yıllık İnkaya Mağarası'nda 4 yılda 15 binden fazla buluntu topraktan çıkarıldı. Hala yoğun bir şekilde topraktan çıkan buluntular, insanların burada kalabalık bir şekilde ve uzun yıllar boyu yaşadıklarını düşünüyor.

Çan'a bağlı Bahadırlı köyü sınırları içerisindeki İnkaya Mağarası, 2016 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Paleoantropoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Özer başkanlığında yapılan 'Muğla ve Çanakkale İlleri Yüzey Araştırması' sırasında bulundu. Anadolu-Balkanlar arasındaki Paleolitik dönem insanlarının göçlerine ışık tutacak olan mağarada 2017- 2020 yılları arasında Troya Müze Müdürlüğü Başkanlığı'nda, uluslararası bir ekiple dönemsel kazı çalışmaları yapıldı.