Galatasaray'a Muslera şoku!

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında oynanan Çaykur Rizespor maçında ayağı kırılan ve Sarı Kırmızılıların şampiyonluk yolundaki en büyük kayıplarından biri olan Muslera geçtiğimiz günlerde Florya'da çalışmalara başlamıştı. Muslera'da son dakika gelişmesi yaşandı.

Sarı Kırmızılılar zorlu geçmesi muhtemel Rize deplasmanında Tayan Antalyalı, Diagne ve yerli oyuncularının büyük katkısıyla deplasmanda rahat bir galibiyet elde etti. Galatasaray, Süper Lig'in 10. haftasında Çaykur Rizespor'u deplasmanda 4-0 mağlup etti ve moral buldu.

Milliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar Skorer’e özel açıklamalarda bulundu. Nevzat Dindar, Süper Lig’in 11.haftasında Atakaş Hatayspor ile karşılaşacak sarı kırmızılı takımı son durumu için şunları söyledi..."Sakatlarda Falcao ve Saracchi vardı ama ciddi sakatlıkları yok şu anda. Falcao bir süredir sakat ama en azından oynamalarına engel bir sakatlık değil keza Saracchi de. Kovid olanlar vardı 5 oyuncu. Dün 4 tanesi takım ile beraber çalıştı."

Arda Turan problem

"Baktığımızda bir Arda Turan şu an problem gözüküyor. Onun dışında negatife dönenler ve takım ile birlikte idmana çıkan oyuncuların bu hafta oynaması çok kolay değil. Belki kulübede olabilirler. Ancak Fatih hoca zaten takımı değiştirmeyi düşünmüyor.""Bir tek Fatih hoca belki kalede bir değişikliğe imza atabilir. Okan’ın antrenman performansı iyi olursa, ben geri dönenlerden bir tek Okan Koçuk’un oynayacağını düşünüyorum."

Haberin Devamı

"Onun dışında Fatih hoca oyundan ve takımdan memnun. Bu oyun herkesin hoşuna gitti. Sanki biraz düşük profilli bir takım ama bu takımı herkes sevdi ve Fatih hoca bu takımın üzerine oynamayı düşünüyor.""Falcao çok karakterli ve insan olarak gerçekten mükemmel diyebileceğimiz bir oyuncu. Hocalarına karşı saygılı, takım arkadaşları ile iyi bir iletişimi var. Bazen çok para kazanmak sanki biraz şımarık olmakla eşdeğermiş gibi algılanıyor ama kesinlikle böyle bir oyuncuya sahip değil Galatasaray."

Falcao hazır değil

"Şu an gerçekten hazır değil Falcao. Hazır olduğunda oynayacak. Galatasaray için maliyeti yüksek bir oyuncu. Galatasaray bir teklif gelse zorla satmaz ama Falcao gitse de kimse neden gidiyorsun demez açıkçası, durum o noktada."

"Ama ben Fatih hocanın oyuncularla özellikle Falcao ile çok ilgili olduğunu biliyorum. Falcao’nun açıkçası bu akımdan yani takımın havaya girmesinden etkileneceğini düşünüyorum. çünkü herkes elini taşın altına sokmaya başladı. Buna Florya baharı diyebiliriz, gerçi kışa girdim ama."

Haberin Devamı

"Bu bahardan etkileneceğini düşünüyorum Falcao’nun. Bunun bir parçası olacağını düşünüyorum. Falcao’nun en büyük sorunu hedefsizlik. Şu an bir hedef var bir hedef olmasaydı Falcao o zaman sakat, yine sahalara dönmek için çok istekli olmayabilirdi. Ama şimdi artık bir hedef var. Bu takım şampiyon olabilir.""Fenerbahçe puan kaybediyor, ligin altı ile üstü karışık. İki maç kazanınca iddialı hale geliyorsunuz. Bu durum açıkçası Falcao’nun psikolojisini olumlu etkileyecektir. Çünkü Falcao ile ilgili bana gelen bilgi, Falcao hedef olmayınca biraz açıkçası çok fazla elini taşın altına sokmuyor. Şampiyonlar ligi yok, vitrin yok, büyük iddialı maçlar yok, o zaman Falcao da yok ama şimdi Falcao’nun olması için bir çok sebep var."

"Sakatlığını atlatmasına rağmen idmanlara çıkmıyor konusu asla söz konusu değil. Fatih Terim’in olduğu yerde böyle bir şey mümkün değil. Fatih hocanın olduğu yerde ne böyle bir suiistimal ne de bu şekilde yanıltma konusu n ede bir isyan söz konusu olamaz. Falcao’ya teknik kadronun ve sağlık heyetinin ne zaman hazırsan o zaman çık dediğini biliyorum."Onyekuru için Galatasaray bu kez oyuncuyu satın alma opsiyonu ile alacak diyen Nevzat Dindar şunları söyledi...

Onyekuru Galatasaray’a gelecek

"Menajeri İstanbul’da. Onyekuru’nun Galatasaray’dan başka gidebileceği Türk kulübü açıkçası zor. Onyekuru Galatasaray’a gelecek. Biraz kötü bir ayrılık oldu geçen sezonda ama neticede Onyekuru Galatasaray’a gelmek için dünden razı."

Haberin Devamı

"Fatih hoca da Onyekuru’yu neden istiyor çünkü o profilde bir oyuncu yok. Hem Bruma, hem Rodrigues hem Onyekuru Galatasaray’ın bir alışkanlığı oldu o bölgede. Hızlı, tempolu, rakip kaleye gidebilen, adam eksilten, sürpriz goller atabilen bir kenar forvet olarak iyi bir oyuncu profili.""Onlar gittikten sonra ne Arda ne Babel bu profilde oyuncular değil. Bu yüzden Onyekuru adaptasyon problemi yaşamayacak ve bu bahsettiğim oyuncu eksikliği giderileceği için Fatih hoca ilk günden beri Onyekuru’yu istiyordu. Yaz döneminde olmadı şimdi olacak gibi gözüküyor. Zaten Monaco’da oyuncuyu bırakmaya çok sıcak bakıyor."

"Galatasaray bu sefer oyuncuyu sadece kiralamaya çalışmayacak. Galatasaray satın alma opsiyonunu kendi lehine olacak şekilde sözleşmeye koydurmak istiyor. Bu da 5-7 milyon arası bir banttı. Galatasaray bu kez Onyekuru’ya tamamen sahip olmak istiyor. Zorunlu satın alma opsiyonu sözleşmeye konulacak, bu da kiralama belki kısa vadede rakamı tam bilemiyorum ama Galatasaray aynen Luyindama’da olduğu gibi Onyekuru’yu zorunlu satın alma opsiyonu ile transfer edecek."

 Rodrigues transferi ile ilgili ise Nevzat Dindar şu açıklamalarda bulundu..."Rodrigues’in gelmek istediğini biliyoruz. Haber gönderiyor. Ancak Onyekuru ile bu aşamaya gelmişken, Gary Rodrigues’e Galatasaray’ın transfer edeceğini düşünmüyorum. Galatasaray’ın şu anda Rodrigues’e şans verebilecek durumda olmadığını söyleyebiliriz."

Kenan konusunda biraz daha beklemek lazım

Nevzat Dindar, gündemde yer alan Kenan Karaman transferiyle ilgili şunları kaydetti..."Sezon sonu için alternatiflerden bir tanesi ama Kenan konusunda açıkçası biraz daha beklemek lazım. Eğer Fatih hoca isteseydi bu transfer daha önce de olabilirdi. Alternatiflerden bir tanesi olarak ismi geçiyor. Ama bu transferler ilgili beni düşündüren nokta ; Fatih hoca Kenan’ı çok isteseydi, Galatasaray Kenan’ı daha önce de alabilirdi."

"Milli takımla sergilediği bir performans var. Kenan açısından baktığımızda, bu tarz oyuncular ortada bir Avrupa Şampiyonası varsa şampiyonadan sonra imza atarlar. Kenan’da muhtemelen bu Avrupa Şampiyonası’nı bir vitrin olarak kullanacak. Ama Almanya ama İngiltere."

"Bu şartlarda bonservisi her ne kadar elinde olacak olsa da Kenan’ın iyi rakamlara bir Avrupa takımına transferinin söz konusu olacağını düşünüyorum. O yüzden Kenan ve Galatasaray transferi bana çok mantıklı gelmiyor."

Nevzat Dindar son günlerde performansı ile dikkat çeken genç yıldız Ali Akman'ın transferiyle ilgili şunları söyledi;"Ali Akman ile ilgili geçmişte bildiğim bazı şeyler var. Ali’nin yurtdışına gitmek istediğini biliyorum. Fransa’ya gitmek istiyor. Ama bu sezonki performansı ile Fatih hocanın bir dikkatini çekti. Fatih hoca bu tarz yetenekli gençleri de artık Galatasaray’a kazandırmak istiyor."

Ali Akman'ın gideceği tek yer Galatasaray

"Artık ekonomi de bunu zorunlu hale getirdi. O yüzden Ali Akman’ın düşüncesi değişmişse eğer Ali’ni Türkiye’de gidebileceği tek yer Galatasaray. Zaten amcasını Ayhan Akman’ında bir rolü olacaktır. Fatih hoca ve Ayhan Akman arasında çok iyi bir iletişim olduğunu biliyorum.""Ama Ali’nin hayali Avrupa’ya gitmek o yüzden ben biraz o aşamada zor görüyorum ama değişebilir. Ya Galatasaray ya Fransa."

"Transfer dönemi için bir isim var. O da Salih Uçan. Salih Fatih hocanın istediği oyunculardan bir tanesi. Yaşı itibari ile acaba olur mu deniliyor belki ama. Selçuk İnan Galatasaray’a geldiğinde kaç yaşındaydı öyle bakmak lazım. Salih’in alt yapısının Buca olması çok büyük bir avantaj."

"Taylan Antalyalı da Bucaspor alt yapısından. Alt yapısı Buca olan Taylan kendisinden 3 yaş büyük olan Salih Uçan. Bunlar alt yapısı sağlam ve gelişime açık oyuncular. Galatasaray’ın yazın Avrupa’ya satacağı ilk oyuncu Taylan Antalyalı olacaktır. O yüzden Salih Uçan Galatasaray’a 28 yaşında da gelse iş yapar. Her şeyden önemlisi Alanya forması ile istikrarlı bir görüntüsü var. Alanya’da oynadığı futbolun biraz daha yakınını oynasa Salih milli takımın önemli isimlerinden haline gelir."

Galatasaray'a Muslera şoku

Muslera’nın sosyal medyadan tesislerde paylaştığı fotoğraflar üzerine ise Nevzat Dindar, başarılı kalecinin 2.yarının başında ancak hazır olabileceğini söyledi.

"Fotoğraflar yanıltmasın. Şu an veya yakın vadede forma giyebilecek, kadroya girebilecek durumda değil Muslera. Yani ligin 2.yarısına yetişir. 2.yarının başında kalede olur. Ne Galatasaray sağlık heyetinin veya teknik kadrosunun şu an Muslera’yı bir an önce yetiştirme gibi bir derdi var ne de Muslera’nın hemen oynanayım modu var."

"Ülkesindeydi, geldi. Antrenmanlara çıkmaya başladı ama fotoğraflar kimseyi beklentiye sokmasın. Muslera’nın dönüşü ligin 2.yarısında olacak, ilk yarıda Muslera’yı izleyemeyeceğiz."

Sonraki Haber