Çiftliğe giren yetkililer ineklerin ve boğaların içinde olduğu korkunç durumu görünce hemen tutanak tuttu. Ahırın kapısına kilit vuruldu

Çiftliği kontrol etmeye giden yetkililer, etrafı gezdiklerinde hem şaşkınlıktan küçük dillerini yutacaklardı, hem de gördükleri hayvanların içler acısı haline çok üzüldüler. İnekler, boğalar, koyunlar, midilliler ve domuzlar... Hayvanların, aç, susuz ve pislik içindeki halleri yetkilileri çok üzdü. Hayvanları bu hale getiren çiftlik sahibi ise bunun bilinçli bir şekilde değil, kasıtsız bir başarısızlık olduğunu söyledi.

İngiltere'nin Devon kontluğunda yaşayan bir çiftçi, düzinelerce hayvana pis koşullarda baktığı anlaşılınca çiftliğe gelen yetkililere saldırı da bulunmaktan mahkemeye çıkarıldı. Diana Swabey, hayvan refahı hayır kurumu tarafından yürütülen bir soruşturma ve kovuşturmanın ardından Hayvan Refahı Yasası kapsamında 81 at ve midilli, dört keçi, yedi tavşan, bir kaz, sığır, koyun ve domuzla ilgili 16 suçlamayı kabul etti. RSPCA ve World Horse Welfare'den memurlar, çok sayıda hayvan için refah endişelerinin ardından Mart 2022'de Mid Devon'daki mülke gitti. Daha sonra ortak bir soruşturma yürütmek için bir veteriner ve Devon ve Cornwall Polisi onlara katıldı.