Deontay Wilder'dan Dominic Breazeale'e: Hayatın tehlikede

Bronz Bombacı lakaplı boksör Deontay Wilder, Dominic Breazeale ile yapacağı müsabaka öncesi yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti.

18 Mayıs Cumartesi gecesi New York'ta yapılacak maç öncesi konuşan Wilder "Boks yasal olarak birini öldürebileceğin üstüne de sana para verilen tek spor" diye konuştu.

40'ta 40 yapan 39 kez nakavtla kazanan Deontay son maçında Tyson Fury ile berabere kalmıştı. Bu maçın rövanşı beklenirken karar değiştirildi ve Wilder'ın yeni rakibi Breazeale oldu.

Breazeale ise kariyerindeki 20 maçta 18 nakavt galibiyeti alırken tek mağlubiyetini Anthony Joshua'ya karşı almıştı.

"Hayatı tehlikede"

Haberin Devamı

Olimpiyatlarda bronz madalya kazanmış olan Deontay maç öncesi "Breazeale'in hayatı bu maçta tehlikede" diyerek rakibine gözdağı verdi.

Gazeteciler ise Wilder'ı böyle ifadeler kullanmasının halkın tepkisini çekeceğini yönünde uyardı.

Ancak Wilder geri adım atmadı ve "Bunu Breazeale istedi. Ben onu aramadım. O beni aradı. Bu acımasız bir spor, centilmenlerin yapacağı bir iş değil" diye konuştu ve daha da ileri giderek "Boks, bir adamı yasal olarak öldürebileceğin bir spor. Neden bu hakkımı kullanmayayım" dedi.

 Cenazesi için hazırlık yapmaya davet etmişti

Haberin Devamı

Bundan bir ay önce Deontay, ESPN'e yaptığı açıklamada Breazeale'i cenazesi için hazırlık yapmaya davet etmişti.

1985 doğumlu olan Deontay Wilder, 2 metre 1 santim boyunda ve 96 kilo. Rakibi Breazele de Wilder'la aynı boyda. Kilo olarak ise Breazeale'in 17 kilo fazlası var.

Sonraki Haber