Dünyada 100 yılda 1 büyük elektrik kesintisi yapacak Güneş bize daha neler yapacak. Güneş böyle ısıtmaya devam ederse başımıza bunlar gelecek

Dünyada 100 yılda 1 büyük elektrik kesintisi yapacak Güneş, bize daha neler yapacak. Şu ana dek kaydedilen verilere göre, dünyanın en sıcak yılı seçilen 2023''te, Güneş dünyanın büyük bir kısmını deyim yerindeyse cayır cayır yaktı. Güneş böyle ısıtmaya devam ederse başımıza daha çok gelecek var. Aşırı hava koşullarının herkesi canından bezdirdiği bu yıl biterken, herkes gelecek yıldan da endişeli.

Dünyada 100 yılda 1 büyük elektrik kesintisine neden olacak Güneş, bize daha neler yapacak. Dünyanın gelmiş geçmiş en sıcak yılı seçilen 2023, aynı zamanda aşırı hava olaylarının en fazla yaşandığı yıl oldu. Dünyada pek çok afet meydana geldi. Aşırı hava koşullarının yaşandığı dünyada, Güneş'te böyle ısıtmaya devam ederse 2024 yılında yaşanacak büyük elektrik kesintisiyle birlikte daha başımıza çok şey gelecek gibi görünüyor. Kaydedilen en sıcak yıl olan 2023'te, ısınan bir dünyada değişen iklimin parmak izleri düzinelerce aşırı hava olayının üzerindeydi. Isı olmadan hava olmazdı; ısı enerjidir ve hava, bu enerjinin, kendini dengelemeye çalışan bir atmosferin ifadesidir. Ancak sistemdeki çok fazla ısı, hava koşullarında mümkün olanın sınırlarını yükseltiyor ve onu aşırı uçlara doğru itiyor.