Dünyadan hızla yok olan 20 türden bir tanesiydi. 24 kollu inanılmaz canlının yumurtaları donduruldu. Her birinden yeni yavru çıktı

Dünyadan hızla yok olan 20 türden birisi de ayçiçeği deniz yıldızı olarak biliniyordu. Bilim insanları, dondurdukları spermler ile düzinelerce yumurtayı dölleyerek yüzlerce yeni deniz yıldızının yumurtadan çıkmasına yardımcı olarak tarihe geçti. Uzmanlar, 24 kollu bu inanılmaz yaratığı kurtarma çabalarının geleceğe yönelik heyecan verici bir adım olduğunun altını çizdi.

San Diego Hayvanat Bahçesi Yaban Hayatı İttifakı'ndan bilim insanları, üreme hücresi kriyoprezervasyon teknolojisindeki yeni yenilikler kullanılarak kritik tehlike altındaki deniz yıldızı türünün düzinelerce larvasının yumurtadan çıkarılmasının ardından bilim tarihine geçti. Kâr amacı gütmeyen kuruluşun üreme bilimleri ekibi ilk kez, çözülen ve daha sonra yumurtaları döllemek için kullanılan donmuş spermlerden ayçiçeği deniz yıldızının (yakın zamana kadar Pasifik Kıyısı boyunca büyüyen, 24 kollu devasa bir denizyıldızı) yavrularını üretti.