Uzman isimden açıklama geldi! EYT bekleyenler ilk maaşlarını bu tarihte alacak

Milyonlarca vatandaşın yıllardır beklediği EYT durumu en sonunda çözüme kavuşuyor. Beklenen açıklama ise en yetkili isimden geldi. İşte EYT’lilerin emekli olacağı ve ilk maaaşı alacakları tarih ve merak edilen tüm açıklamalar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT problemi yıllardır çözüme kavuşturulamayı bekleyen en önemli sorunların başında geliyor. Devlet tarafından bu sorunun çözülmesi için de harekete geçildi. Emekli olmak için yaşının dolmasını bekleyenler ve milyonlarca kişi EYT kanunun çıkmasını dört gözle bekliyor.

EYT’ye dair en önemli açıklamalardan biri de SGK Başmüfettişi İsa Karakaş’tan geldi. İsa Karakaş EYT’nin ne zaman yürürlüğe gireceğini ve EYT’den emekli olanların ilk maaşlarını hangi tarihte alacaklarını da açıkladı.

Son zamanların en önemli sorunlarından ve merak edilen konuların başında gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT problemi artık devlet tarafından çözüme kavuşturuluyor. Devlet ytkililerinin yanı sıra SGK yetkililerinden de konuya dair bir çok açıklama yapılıyor.

Geçtiğimiz günlerde SGK Başmüfettişi İsa Karataş, beklenen açıklamayı yaptı ve 1 Ekim tarihinde açılacak TBMM’de 15 Ekim merkezi bütçe görüşmeleri sırasında EYT yasa teklifinin görüşüleceğini ifade etti. Bu kapsamda EYT kanunun ne zaman kabul edileceği de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Meclis açılışından kısa bir süre sonra EYT kanunu için görüşmelerin gerçekleştirileceğini ifade eden SGK Başmüfettişi İsa Karataş, geçtiğimiz günlerde bir gazete için yaptığı açıklamalarda milyonlarca EYT’linin maaşlarına ne zaman kavuşacağını ve kanunun ne zaman kabul edilebileceğini açıkladı.

EYT hakkında en net açıklamaları yapan SGK Başmüfettişi İsa Karataş, ‘’EYT kapsamında yapılan çalışmalar, görüşülmek üzere en kısa sürede meclise iletilecek. Bu nedenle EYT düzenlemelerinin en erken Aralık ayında kabul edilmesini beklesek bile yürürlüğe gireceği tarihin 2023 Ocak ayı olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanı sıra EYT kanunu ile emekli olan vatandaşlarımız maaşlarına da en erken Şubat 2023 tarihinde kavuşabilecekler. Çünkü EYT’li vatandaşlar, kanunun kabul edildiği Ocak ayında emeklilik dilekçelerini vermiş olsalar bile SGK mevzuatına göre maaşlarını Şubat ayında alabilecekler.’’ ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber