Gelin sahte, baba sahte! 2 milyon kaldırdılar

Suriyeli 5 kişi kurdukları evlilik çetesi ile 2 milyon TL para kaldırdı. Bir aile görünümü sergileyen 5 kişilik çete sahte gelinle defalarca düğün hazırlıklarına girişmiş ve damatların ailelerini yüklü miktarlarda dolandırmış.

En son Kayseri'de bir aileyi 40 bin lira dolandıran sahte gelin, sahte baba ve sahte hala, Kayseri Emniyeti'nin titiz çalışması sonucunda yakayı ele verdi. Yapılan araştırmada aynı kişilerin değişik ailelerden 2 milyon TL'ye yakın para kaldırdıkları belirlendi.

Biri gelin, diğeri baba rolünü oynuyor

Olay Kayseri'deki  baba ve oğulun 40 bin lira dolandırıldıklarına dair yaptıkları şikayet üzerine çıktı.  Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı araştırmada kendisini gelinin babası olarak tanıtan kişinin Suriye uyruklu 41 yaşındaki M.J., gelin rolünü üstlenen kişinin 20 yaşındaki M.J. ve kızın halası rolündeki kişinin ise 29 yaşındaki S.E.H olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

Bu kişiler gerçek bir aile gibi davranarak damat adayını kandırdıkları, kız isteme merasimin ardından ise yüklü miktarlarda ziynet eşyası aldırarak bu takılarla ortadan kayboldukları belirlendi. Kayseri'den Hatay'a kaçtıkları belirlenen düğün çetesi için Hatay'da eş zamanlı iki adrese operasyon yapıldı. Aranan 5 kişi yakalanarak yeniden Kayseri'ye getirildi.

İfadeleri alının şüphelilerin aynı yöntemle Afyon, Aksaray ve Adana'da vatandaşları 2 milyon TL civarında dolandırdıkları belirlendi. Yakalanan M.J., S.E.H., M.J., M.A.E. ve A.D., emniyetteki işlemlerinin ardından geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Sonraki Haber