Gribe ne iyi gelir? Gribi geçirmenin yolları! İşte gribe iyi gelen karışım

Kış mevsimine yaklaşmamızla birlikte soğumaya başlayan hava sonucu gribe yakalanan birçok kişi gribi geçirmenin yollarını araştırıyor. Peki, gribe ne iyi gelir, gribi geçiren şeyler nelerdir? Sağlığınıza tekrar kavuşmanız için tüm sorularını yanıtladık. İşte, gribe iyi gelen karışım...

En çok girbe yakalılan dönem olan ilkbahar mevsiminin sonları ve kış mevsiminde, birçok kişi hastalanmaktan korkuyor ve bu yüzden hastalanmadan önce bile gripten korunmanın yollarını araştırıyor. Sıcaklıkların düşmesi ile sağlığımıza daha çok dikkat etmemiz gereken bu dönemde vücut direnci kırılabiliyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek adına beslenmemize daha dikkat etmemiz ve soğuk havalarda çok fazla dışarı çıkmamamız gerekiyor. Fakat bağışıklık sistemi daha zayıf olan kişiler gripten kaçınamıyor. Özellikle bu dönemde 'Gribe ne iyi gelir, gribi geçiren şeyler nelerdir?' gibi aramalar yapılıyor. Hastaneye gitmeden evde gribi geçirmenin yolları da mümkün. İşte evde kolayca hazırlayabilceğiniz gribe iyi gelen karışımlar...

Öksürük, yüksek ateş ve çoğu zaman ciddi bir halsizlik hissi yaşayanlar üzgünüz ki siz de büyük ihtimalle gribe yakalandınız. Fakat hiç endişelenmenize gerek yok. Beslenme düzeninize dikkat ettiğiniz sürece ve soğuk havadan uzak durduğunuzda sağlığınıza kavuşma oranınız artmakta. Fakat hemen iyileşmek, dışarı çıkmak, gezip tozmak istiyorsanız evde kolayca hazırlayabileceğiniz gribe iyi gelen karışımlarla sağlığınıza kavuşabilirsiniz. 

Gribe iyi gelen karışımlar

Haberin Devamı

Ballı Limon

Cezvenin yarısına su doldurun ve içine çay bardağı koyarak ısıtmaya başlayın. Bardağın içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve bir adet limon sıkın. Isınmayla birlikte bal eriyecektir. Ardından bardağı çıkartarak bal ve limonu karıştırın. Şifa niyetine sıcak sıcak tüketin.

Karabiberli Siyah Çay

Haberin Devamı

Bir fincan demlenmiş çayın içerisine, bir çay kaşığı karabiber ekleyin. Bu karışım öksürük veya gribe iyi gelir.

Zencefilli Macun

1 tatlı kaşığı toz zencefili, bir tatlı kaşığı bal ile karıştırın ve günde iki kez olacak şekilde tüketin.

Haberin Devamı

Ekinezya Çayı

Bir litre kaynar suyun içerisine 4 yemek kaşığı ekinezya bitkisi ekleyin. 5 dakika demlenen çayı süzdükten sonra fincanın içerisine dökün. Üzerine bir tatlı kaşığı bal ve 10 damla limon suyu ekleyin. 

Ginseng Çayı

Çay olarak tüketilen bu bitki, özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu güçlendirici bir etkidedir. Direnci arttırarak hastalıkların iyileşme süresini kısaltır.

Zerdeçallı Macun

Yarım tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı zerdeçalı macun haline gelinceye kadar karıştırın ve tüketin.

Pekmezli Keçiboynuzu

Keçiboynuzunu toz haline getirdikten sonra pekmezle karıştırarak gece yatmadan önce bir kaşık tüketin. Bu karışım göğsü yumuşatarak öksürüğün kesilmesini sağlar. Dilerseniz, keçiboynuzu pekmezini de yiyebilirsiniz.

Papatya Çayı

Öncelikle papatyaları kurutun.Ardından kaynamış su ile demleyip afiyetle için. 

Ihlamur

Kaynar suyun içerisine bir tutam ıhlamur, iki dilim elma ve dilimlenmiş limon atın ve demlenmesi için 5 dakika bekleyin. Ardından bu karışımı süzerek fincana dökün ve bir tatlı kaşığı bal ile tatlandırın. Uyumadan bir saat önce tüketilmesi önerilir.

Gribe ne iyi gelir, gribi geçiren şeyler nelerdir?

Tuzlu su gargarası

1 çay kaşığı tuzu bir bardak ılık su ile karıştırın. Bu çözeltinin bir ağız dolusu miktarı ile 30 saniye süreyle gargara yapın ve uygulamayı 1-2 saatte bir tekrarlayın.

Elma sirkesi

Bir Yemek kaşığı elma sirkesi ve bir yemek kaşığı balı 1 bardak ılık su ile karıştırın. Gargara yapabilir veya içebilirsiniz.

Tavuk suyu çorbası

Limonlu ılık su

Bol tarçınlı badem sütü veya salep

1 bardak badem sütü, 1 çay kaşığı tarçın, çeyrek çay kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı bal

Tarçın ve karbonatı karıştırın. Üzerine badem sütü ile edin. Karışımı kaynamaya başlayıncaya kadar ısıttıktan sonra ateşten indirin ve bal ekleyerek karıştırın.

Hatmi çiçeği kökü

Boğaz ağrısına bire bir olan hatmi çiçeğinin kurutulmuş yaprakları 1 litre kaynamış suyun içerisine atılarak beklenir ve süzülerek içilir.

1 litre soğuk suyun içerisine tülbende sarılarak konulan 30 gram kadar kurutulmuş hatmi kökü, en az 8 saat suyun içerisinde bırakılır. Hazırlanan içecek gün boyunca azar azar içilir.

Sonraki Haber