Bakan Soylu'dan Thodex kurucusu Fatih Özer ile ilgili son dakika açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Arnavutluk'ta yakalanan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada "Arnavutluk'taki mahkeme süreci sonrası iade gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk'ta yakalanan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'le ilgili, "İade süreçleri biraz sürer, orada mahkemeye çıkmak zorunda. Deport edilebilir. Oradaki mahkemeye çıkacak ve mahkeme iade etmiş olacak." dedi.

Bakan Soylu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Emniyet, Adalet Bakanlığı ile temas kurdu. Arnavut emniyetiyle temas kurdu. Sayın Cumhurbaşkanımıza da konuyu dün törenler esnasında arz ettik. 2 arkadaşımız Arnavutlukta’lar. Sabah gideceklerdi. Dosyalarla hem de iade süreçleri ile ilgili. İade süreçleri biraz sürer, orada mahkemeye çıkmak zorunda. Deport edilebilir. Oradaki mahkemeye çıkacak ve mahkeme iade etmiş olacak.

İade süreci oradaki mahkemenin hangi tarihte olacağına, ilk mi ikinci mahkemede mi vereceği karara bağlı. Şu ana kadar Arnavut makamları bize çok yardım eden tavır sergilediler.

Sonraki Haber