Kayaların üzerinde araştırma yapan bilim insanları dünya için şaşırtıcı keşfi yaptı. Tam 3,4 milyar yıl önceye gidildi. Hayli ilginç

Araştırmacılar, kayalıkların üzerinde çalışırken inceledikleri fosillerde dünya için şaşırtıcı bir keşfe imza attılar. Tam 3,4 milyar yıl öncesine ait kalıntılarda, o dönemde dünyada karmaşık bir mikroorganizma ekosisteminin yaşamış olabileceği ortaya çıktı. Geçmişten günümüze kadar oldukça iyi bir şekilde korunmuş tortul kayaları incelemek oldukça zor bir iş olsa da araştırmacılar, geçmişe yönelik bilinmeyenleri aydınlatmaya devam etmek için var güçleriyle çalışıyorlar.

Araştırmacılar, Güney Afrika'daki Barberton Greenstone Kuşağı'ndaki bölgede bulunan kayalıkların üzerinde çalışırken inceledikleri fosillerde dünya için şaşırtıcı bir keşfe imza attıklerını duyurdular. Bilim insanlarının söylediğine göre, Dünya, 3,4 milyar yıl öncesine kadar karmaşık bir mikroorganizma ekosistemiyle dolu olabilir. Almanya'daki Göttingen Üniversitesi liderliğindeki bilim insanları, kayalıklardan alınan fosilleri inceledi.