Keşif grubu, ormanda onu görünce dönüp birbirine baktı. Dünyanın en ilginç yaratıklarından birisi 60 yıl sonra ilk kez görüldü. Yakında dünyadan yok olabilir

Keşif gezisine çıkan bir grup, ormanda uzun gagalı karıncayiyeni görünce gözlerine inanamadı. Dünyanın en ilginç yaratıklarından biri olan uzun gagalı karıncayiyen nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan canlılardan birisi olarak biliniyor. 60 yıl sonra ilk kez keşif grubu tarafından görüntülenen yaratık, aynı zamanda yumurtlayan tek memeli.

Endonezya'nın Papua eyaletindeki öngörülemeyen, tehlikeli dağ silsilesi boyunca yapılan bir keşif gezisi, 60 yıldan uzun süredir görülmeyen, nesli kritik düzeyde tehlike altında olan, yumurtlayan bir memelinin yeniden keşfedilmesine yol açtı. Expedition Cyclops araştırmacıları için, Attenborough'un uzun gagalı karıncayiyen (tuhaf görünüşlü, tüylerle kaplı, güçlü kazma ayaklarına sahip bir yaratık) Endonezya'nın Cyclops Dağları'nda yeniden keşfedilebilecek biyolojik çeşitliliğin bir simgesi.