Ölüm vadisi ziyaretçilerini ağırlama başladı... Oraya girmek gerçekten de cesaret ister... Gelen 1000 kişiden 500'ü kapıdan giremiyor

Dünyanın en sıcak noktalarından biri olan Ölüm Vadisi'ne giden ziyaretçilerden bazıları kapıdan döndü. Termometrelerle sıcaklığı ölçen turistler, ekranda yazan rakamı görünce şaşkına döndü. Yetkililerin uyarıda bulunduğu bölgede sıcaklıklar inanılmaz boyutlara yükseldi. Daha da sıcaklığın yükseleceği söylenirken cesur ziyaretçiler manzaranın tadını çıkarmak için bölgeye geliyor.

Daniel Jusehus, bu haftanın başlarında, kendisini bunaltıcı sıcakta koşmaya zorladıktan sonra, Furnace Creek Ziyaretçi Merkezi'nin dışında ünlü bir termometrenin fotoğrafını çekti. Almanya'dan gelen aktif bir koşucu olan Jusehus, "Gerçekten fark ettim, çok sıcak hissetmiyordum ama vücudum kendimi soğutmak için gerçekten çok çalışıyordu" dedi. Fotoğrafı, termometre okumasını 48.8 santigrat derece gösterdi. Yılın bu zamanında çoğu ziyaretçi, klimalı bir araçla kutsal alana dönmeden önce, kendisini Dünya üzerindeki en alçak, en sıcak ve en kurak yer olarak nitelendiren parktaki herhangi bir alana yalnızca kısa bir mesafe kat etti.