Binlerce turist İstanbul’a gelecek! Günlük kişi başı günlük 300 euro harcama bekleniyor! Şampiyonlar Ligi finalinin ekonomiye katkısı dudak uçuklatıyor!

Şampiyonlar Ligi finali için heyecan dorukta! İstanbul ev sahipliğinde yapılacak büyük finalin ekonomik boyutu belli oldu. Dev organizasyonun Türkiye’ye katkısı da büyük olacak. Büyük maçın Türkiye ekonomisine 3 günde 80 milyon dolar kazandıracağı, final maçı için gelecek turistlerin günlük 300 euro harcama yapacağı tahmin ediliyor.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyinde en büyük organizasyonu için gözler Türkiye’ye çevrildi. İstanbul ev sahipliğinde yapılacak organizasyonun geliri ise büyük olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali 10 Haziran Cumartesi akşamı İtalya’nın Inter ve İngiltere’nin Manchester City takımları arasında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Dev finalin Türkiye ekonomisi üzerindeki olumlu etkileri ve katkıları araştırıldı. Kart ve kredi kartıyla ödeme teknolojisi sunan küresel şirketin yaptığı araştırma dikkat çeken sonuçlar verdi.