Sembol isim Nusret Demiral kimdir? Nusret Demiral kaç yaşında, nereli? Nusret Demiral neden öldü?

Eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Başsavcısı Nusret Demiral kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Nusret Demiral kimdir? Ölüm haberini alan vatandaşlar araştırmaya başladı. Nusret Demiral kaç yaşında, nereli? Nusret Demiral neden öldü? İşte, Eski DGM Başsavcısı Nusret Demiral biyografisi...

Birçok davada yer alan eski Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcısı Nusret Demiral hayatını kaybetti. Sembol isim Nusret Demiral kimdir? Vefat haberinin ardından Demiral merak edildi. Nusret Demiral kaç yaşında, nereli? Nusret Demiral neden öldü? İşte, eski DGM Başsavcısı Demiral hakkında tüm merak edilenler...

Nusret Demiral kimdir?

Nusret Demiral, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Demiral; Torul, Alapaşa, Bafra ve Samsun savcılıklarında bulundu. Adalet Bakanlığı Ceza işleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Tetkik Hakimliği görevi yaptı. Daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcı yardımcılığı yaptı. Son görevi Mayıs 1984'te kurulan DGM (Devlet Güvenlik Mahkemesi) Başsavcılığı idi.

Haberin Devamı

TBKP liderleri Haydar Kutlu ve Nihat Sargın; hayali ithalatçı Kemal Horzum ve DEP’li milletvekillerinin davaları; Doç Dr. Bahriye Üçok, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu cinayetleri savcılık görevlerini yürüttüğü davalardan en önemlileridir.

Demiral bu görevleri süresince birçok önemli davanın da savcılığını üstlendi. Ankara'da işlenen pek çok faili meçhul cinayetin meşhur savcısı Demiral, Deniz Gezmiş ve Yusuf Arslan'ı da sorgulamıştı.

Emekli olduktan sonra MHP Ankara milletvekili adayı oldu. Seçim konuşmaları sırasında ezanın Türkçe okunması yönünde görüşünü bildirdi. Bildirdiği bu görüş parti içinde ve dışında tepkilere yol açtı. Görüşlerini tekzip ettiyse de etkili olmadı. MHP’nin 19. Dönemde meclis  dışında kalmasından sorumlu tutularak Disiplin Kurulu’na verildi. Aktif politikadan uzaklaştı.

Haberin Devamı

Nusret Demiral neden öldü?

Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin (DGM) kritik davalarına bakan sembol başsavcısı Nusret Demiral dün sabah, kahvaltıdan sonra geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede öldü.

Sonraki Haber