CHP Genel Başkanı Özgür Özel tv100'e konuştu: Normalleşmeyi sürdürecek mi? CHP tabanının yüzde kaçı normalleşme sürecini destekliyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "siyasette normalleşme" süreciyle ilgili olarak, "Diyaloğu ne olursa olsun sürdürmek isterim. 2024 yılında Türkiye gibi bir ülkede birinci partinin genel başkanıyla ikinci partinin genel başkanının el sıkışmadığı bir ortama demokrasi diyemezsiniz. El sıkışmama meselesini Z kuşağına anlatamazsınız," dedi. Ayrıca, CHP tabanının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine yüzde 70 oranında destek verdiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, tv100 Özel Röportaj'da Erdoğan Aktaş moderatörlüğünde Kübra Par, Gürkan Hacır ve Betül Araz'ın sorularını yanıtladı. 

“EL SIKIŞMAMA MESELESİNİ Z KUŞAĞINA ANLATAMAZSINIZ”
Özel “siyasette normalleşme” süreciyle ilgili "Diyaloğu ne olursa olsun sürdürmek isterim. Normalleşmenin 2 fazı var, birinci fazı zaten normal olan o, insani olan, bir demokrasiye yakışan o. 2024 yılında Türkiye gibi bir ülkede birinci partinin genel başkanıyla ikinci partinin genel başkanının el sıkışmadığı bir ortama demokrasi diyemezsiniz. Meselenin özü gencecik çocuklar var. El sıkışmama meselesini Z kuşağına anlatamazsınız. Başkasının hakkının kendinden çok savunan, hayvan haklarına inanılmaz duyarlı." dedi. 

TABAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE NE DİYOR?
Par'ın "CHP tabanında bu nasıl karşılanıyor, size ‘Neden Erdoğan’la görüşüyorsunuz?’ diye parti içinden veya tabandan eleştiri geliyor mu?" sorusu üzerine Özel "Yanılmıyorsam yüzde 13 gibi bir oran var itiraz eden, yüzde 70’i destekliyor. Ben partiye yönetenlere kızdığım için partinin tabanından kopamam, diş gösteremem." dedi.

"HASAN DOĞAN'A TEŞEKKÜR TELEFONU AÇTIK"
"Hasan Doğan’a da hem taziye dilekleri ilettik hem teşekkür ettik" diyen Özel "Resmi Gazete’de bu kararlar yayınlanacağı dakikada bizim Namık Tan’a WhatsApp’tan Sayın Genel Başkanın Cumhurbaşkanımızla görüşmede bahsettiği konuyla ilgili bir bildirim yapmış, bu da çok nazik bir şey. Bunun bilinmesini istedim ben. Ben de kendisini aradım ve bu çok önemli sizde de Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ettim." ifadelerine yer verdi. 

“CUMHURBAŞKANININ ZİYARETİNİ HAZİRAN’IN İLK YARISINDA BEKLİYORUM”
Par'ın "Sayın Cumhurbaşkanın CHP’ye ziyareti henüz belli değil anladığımız kadarıyla. İşin süresi uzadıkça da siyasette çok hızlı gerilimler çıkabiliyor. Sizin beklediğiniz bir tarih aralığı var mı?" sorusu üzerine Özel "22 yıllık İktidar, muhalefet çelişkisinde bir ziyarete karşı iadeyi ziyaretin 15 gün içinde olması beklenmez. Haziran’ın ilk yarısında bekliyorum." diye yanıtladı.