Manisa beşik gibi sallandı

Saat 22:22 sıralarında Manisa'da 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve İzmir'de de hissedildi. Saat 22.25 ve 22:34 sıralarında 4.4 ile 3.7 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Manisa Akhisar'da saat 22:22 sıralarında 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve İzmir'de de hissedildi. Depremin derinliği 8.5 km olarak ölçüldü. 

İki deprem daha

Saat 22:25 sıralarında 4.4 büyüklüğünde, saat 22:34 sıralarında ise 3.7 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. 

1 saat içerisinde 13 deprem

Haberin Devamı

Kandilli Rasathanesi verilerine göre Manisa'da 1 saat içerisinde büyüklüğü 5.6 ile 2.1 arasında değişen 13 deprem gerçekleşti Yine Manisa Pınarköy'de 16.16'de 3.2 büyüklüğünde, Manisa Sungurlu'da 16.49'da 3.3 büyüklüğünde iki deprem daha meydana gelmişti.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu'dan açıklama

Köylerle ilgili sıkıntılı haberler geldi. Vatandaşlarımız panikleyip sokaklara çıktı. Şu anlık yıkılan bir binamız yok. Akhisar'a yakın bir köyde bir bina yıkıldı. Belediye ekiplerimizi gönderdik. Onun dışında kötü bir haber gelmedi.

İnsanlarımız şu an sokağa çıktı. Biz de şiddetli bir şekilde etkilendik. O an arabanın içindeydik. Arkasından artçı depremler oldu. Problemli köye doğru ilerliyoruz. Köyde yıkılan bina da henüz net bir haber yok.

Haberin Devamı

Manisa Valiliği'nden açıklama

Manisa Valisi Ahmet Deniz "Çeltikçi Mahallesi'nde birkaç evin yıkıldığı bilgisi var, yaralı yok" açıklamasında bulundu.

AFAD'dan açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibariyle can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" açıklamasında bulundu. 

Haberin Devamı

Musalar Muhtarı: Korkulan bir şey olmadı

Akhisar Musalar Mahallesi Muhtarı Nurettin Yıldız ise şunları ifade etti: 

"Köyde her şey normal. Bir hayvan barınağı ile bir evin duvarı yıkılmış durumda. Bir evin ise tavanı çöktü. Vatandaş panik halinde. Yerden kuvvetli geldi ardından diğer 2'si hafif geçti. 3-4 dakika arayla geldi. İlk gelen çok korkunçtu. "Köyü bitirdi" dedim. Allahtan korkulan bir şey olmadı."

İçişleri Bakanlığı: Can kaybı ve yaralanma söz konusu değil

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. An itibariyle can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir." ifadeleri kullanıldı.

Balıkesir Valiliği: Olumsuzluk yaşanmadı

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, deprem sonrası Vali Ersin Yazıcı koordinasyonunda kent genelinde değerlendirmelerde bulunulduğu belirtildi.

AFAD ve 112 Acil Çağrı merkezlerine deprem sonrası herhangi bir ihbar yapılmadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Deprem Balıkesir'de de hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Merkezimize ihbar hatlarından gelen herhangi bir can, yaralanma ve mal kaybı ihbarında bulunulmamıştır. Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir. Gerçek ve doğru bilgiler Valiliğimiz tarafından açıklanacak olup, valiliğimiz dışındaki bilgilere itibar edilmemesi rica olunur. "

Tunç Soyer: Olumsuz herhangi bir şey yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, merkez üssü Manisa'nın Akhisar ilçesi olan 5,4 büyüklüğündeki depremin İzmir'de herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığını bildirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Soyer, İzmir'de de hissedilen ve korkuya neden olan depremle ilgili tüm kent genelinde çalışma yapıldığını belirtti.
Soyer, "İzmir'de herhangi bir olumsuzluk yok, Manisa'ya arama kurtarma aracı gönderdik." dedi.

Sonraki Haber