Son derece nadir canlı teker teker kıyıya vurmaya başlayınca endişeler arttı. Sadece onları değil, binlerce canlı tehdit altında. Daha da fazlası olabilir

Son derece nadir bir canlı olan pembe yunuslar, kıyıya vurmaya başladıktan sonra endişeler artmaya başladı. Aynı zamanda sadece onları değil, iklim değişikliğinin binlerce canlıyı da tehdit ettiği, onların üzerinde ciddi baskılar oluşturduğu açıklandı. Yetkililer, ülkenin izlenmeyen taraflarında daha da ölü yunus olabileceğini düşünüyor.

Hayvan uzmanları, pembe yunusların Brezilya'da nadir görüldüğünü, bu nedenle Amazon Nehri'nde 16 leşin daha bulunmasının "son derece endişe verici" olduğu konusunda uyardı. Bir hafta önce diğer deniz memelisi türleriyle birlikte ölü bulunmuştu.  Coari bölgesindeki bu son bulgu, toplam yunus kaybını en az 178'e çıkarıyor, ancak bu sayının artması bekleniyor. Sea Shepherd Brazil, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, ülkenin izlenmeyen bölgelerinde daha fazla ölü yunus olabileceği endişesini dile getirdi.