Tıp literatürüne girdi! Boynuna takılan disk yemek borusunu yırtıp midesine düştü

Kahramanmaraş'ta boyun fıtığından ameliyat olan bir hastanın başına gelenler tıp literatürüne girdi. Boynuna takılan iki diskten biri, yemek borusunu delerek mideye düştü. Ölümle burun buruna gelen kadın Gaziantep'teki SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde başarıyla tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

Kahramanmaraş'ta yaşayan ev hanımı Sultan Tıraş (40), sekiz ay önce kolunun sık sık uyuşması nedeniyle bir sağlık kuruluşuna başvurduğunda, boyun fıtığı teşhisi konulduğu ve yapılan ameliyatla boyun omurlarına metal disk yerleştirildi. Operasyon sonrası iyileşen ancak ameliyattan iki ay sonra gırtlağında batmalar hisseden kadının ağrıları her geçen gün daha da arttı.

Tekrar hastaneye başvuran kadına, sürecin normal olduğu ve şiddetli bir ağrısı yoksa normal yaşantısına devam edebileceği söylendi. Şubat ayında yaşanan deprem felaketi sonrası Bursa’ya giden kadın, burada başvurduğu hastanede, boyun omuruna takılan metal diskin gırtlağını delme ihtimali olduğunu öğrendi. Büyük şok yaşayan kadın, Kahramanmaraş’a döndüğünde acilen ameliyat olması gerektiğini öğrendi.