Türkiye'de Adana, Hatay, Mersin, Antalya, İzmir, Muğla, Çanakkale ve Balıkesir için hayati bir açıklama yapıldı. Acilen yapmamız gerekiyor

Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Hamide Gübbük, özellikle yaz aylarında artan orman yangınlarına engel olabilmek amacıyla çok önemli bir öneride bulundu. Gübbük, ormanlarda yangının geniş alanlara yayılmasının önüne geçmek için yangına dayanıklı keçiboynuzu ağacının set olarak dikilmesini önerdi. Bilindiği üzere kıyı bölgelerindeki illerimiz Adana, Hatay, Mersin, Antalya, İzmir, Muğla, Çanakkale ve Balıkesir'de geçtiğimiz yıllarda istenmeyen yangınlar görmüştük.

Dünya genelinde küresel ısınmanın artması ve hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte tehlikeye giren alanlardan biri de ormanlar oldu. Başta ülkemiz olmak üzere son dönemde dünyanın birçok bölgesinde şiddetli orman yangınlarıyla karşı karşıya kaldık. Akademik camiadan da can sıkan bu orman yangınlarının engellenmesi adına öneriler gelmeye başladı. Bilindiği üzere kıyı bölgelerindeki illerimiz Adana, Hatay, Mersin, Antalya, İzmir, Muğla, Çanakkale ve Balıkesir'de geçtiğimiz yıllarda istenmeyen yangınlar görmüştük.